Tärpit kävijälle, Nolla tapaturmaa -foorumi, Kuopio 21.–22.5.2019

Kirjoittaja Venla Vauhtimini

Varmoihin kevään merkkeihin kuuluu Nolla tapaturmaa -foorumin seminaari.
Viime vuonna Turun Kiss my Safetyssä kevään ensimmäinen helle helli ja kävijäkunta oli kuin laitumille talven jälkeen päästetty lehmälauma: täynnä innostunutta energiaa!
Tänä vuonna Nollis järjestetään Kuopiossa 21.–22.5.2019. Teemana on ”Turvallisuus on tekoja”.
Seminaariin on ilmoittautunut jo yli 330 osallistujaa.
Tapahtumapaikka: Kuopion musiikkikeskus, Kuopionlahdenkatu 23, Kuopio

Saapuminen ja pysäköinti

Poiminnat ohjelmasta – käy kuuntelemassa ainakin nämä:

Tiistai 21.5.

Klo 9.45 Vaaka Partnersin Mika Sutinen  puhuu aiheesta Mahtava moka – matkalla systeemiseen virheistä oppimiseen.

Ihanan fressi aihe sijoittajapäädystä! Monet bisnesfoorumit keskittyvät onnistumisista kertomiseen, vaikka mokailusta pitäisi oikeasti puhua ääneen paljon enemmän. Plussaa Nollikselle rohkeasta ja epätavallisesta vedosta heti seminaarin alkuun.

Klo 10.30 Case ISS – työturvallisuuskulttuurin muutos matkallamme maailman parhaaksi palveluyritykseksi

Työturvallisuusjohtaja Vesa Suomalainen  avaa muutosjohtamisen ydintä. Jos olen paikalla salissa, aion ehkä kysyä myös, mistä muutoksessa luovuttiin.

Klo 12.30 Työsuojelun yhteistoiminta -paneelikeskustelu

Odotan paneelikeskustelun vetäjältä Hanna Uusitalolta  muutaman lämmittelykysymyksen jälkeen rohkeita, erottelevia ja haastavia kysymyksiä. Paneelit ovat hyviä, mutta liian usein osallistujat sortuvat olemaan liian samaa mieltä keskenään – toivottavasti niin ei käy nyt.

Klo 14.00 Työpaikkavierailut

Valitsin itse Junttanin työpaikkavierailun. Junttanin tapa valmistaa kestäviä, lähes ikuisia laitteita vakuuttaa. Kun Junttanilta oli kysytty, kuinka pitkään heidän junttaimensa kestävät, vastaus oli: ”Ei me tiedetä, yksikään ei ole vielä hajonnut.” Tästä oppia muillekin!

Keskiviikko 22.5.

Klo 12.15 Tasoluokiteltujen hyvät käytännöt

Nämä case-puheenvuorot kannattaa ehdottomasti kuunnella! Yleensä taso, keinovalikoima ja systemaattisuus, ammattimaisuus sekä ylpeys omasta tekemisestä paranevat loppua kohti mentäessä (tasot III–I). Erityisesti odotan Pohjoismaiden suurimmassa teollisuuspuistossa työskentelevän Safety Manager Heli Rasimuksen  pirteää puheenvuoroa.

14.00 Onnettomuuksista oppiminen ja turvallisuuden parantaminen

Onnettomuustutkinnan vankkumaton erikoismies Veli-Pekka Nurmi  tuo toisen päivän ohjelmaan mukaan Suomen kovinta tapaturmatutkintaosaamista. Olisiko tavallisilla työpaikoilla jotain opittavaa Onnettomuustutkintakeskuksen tavasta tutkia ihmisen käyttäytymistä ja olosuhteita, jotka johtivat ei-toivottuun tapahtumaan?

Koko tapahtuman ohjelman löydät täältä.

Kansikuva: Visit Lakeland (CC BY-ND 2.0)

Seuraa ajankohtaisia tapahtumia.