Safety Management Trend Report 2019 – miksi jokaisen EHS-ammattilaisen tulisi tutustua raporttiin

Kirjoittaja Timo Kronlöf

Vuonna 2015 halusin kiihkeästi kuulla uusia ympäristöön ja työturvallisuuteen liittyviä näkemyksiä. Olin selaillut verkkosivustoja, lukenut blogikirjoituksia ja tarkastellut Safety Sciencelta, Elsevieriltä ja lukuisilta muilta julkaisukanavilta saamiani vanhoja tutkimuksia ymmärtääkseni paremmin, mihin alamme on menossa. Siltikään minulla ei ollut selkeää käsitystä, ketkä olisivat mielenkiintoisimpia seurattavia turvallisuusjohtamisen alalla. Jotkut kirjoittivat henkilönsuojaimista, jotkut käytökseen perustuvasta turvallisuudesta ja jotkut keskittyivät kapeisiin erikoisalueisiin.

Kokonaiskuvaa oli vaikea hahmottaa olemassa olevien ja saatavilla olevien lähteiden avulla: ketkä olivat isoja nimiä, ja mikä oli heidän tulevaisuuden visionsa. Halusin ymmärtää paremmin, missä olemme juuri nyt, mutta sitäkin enemmän minua kiinnosti tietää, mihin suuntaan olemme menossa turvallisuusjohtamisessa. Aloin seuraamaan asiaan liittyviä verkkokeskusteluja LinkedInissä ja Twitterissä, ja osallistuin moniin ammatillisiin seminaareihin, kokouksiin ja muihin tapahtumiin. Tapasin kymmeniä ammattilaisia ja tutkijoita. Valitettavan usein puheet ja tutkimukset toistivat samaa vanhaa. Kyllästyin nopeasti kuulemaan koko ajan samoja aiheita.

Löydettyäni verkosta keskusteluja, joissa puhuttiin nollan onnettomuuden tavoitteesta, lopultakin ymmärsin, että alallamme on kuin onkin erittäin intohimoisia ihmisiä. Asiat muuttuvat mielenkiintoisemmiksi, kun intohimoisesti suhtautuvilla ihmisillä on erilaisia mielipiteitä ja voimme kenties luoda jopa vision tulevaisuudesta. Ammattilaiset, kuten Erik Hollnagel, Sidney Dekker, Ron Gant, Andrew Sharman, Dominic Cooper ja Jop Groeneweg, ovat juurikin sellaisia erittäin intohimoisesti suhtautuvia ihmisiä, jotka eivät aina ole asioista samaa mieltä. Tämä on virkistävää.

Neljännessä vuosittaisessa Safety Management Trends 2019-raportissa jaamme jälleen kerran tunnettujen ja mielenkiintoisten turvallisuusjohtamisen asiantuntijoiden ideoita ja kysymme, mihin meidän tulisi kiinnittää huomiomme tänä vuonna niin trendien kuin ideoidenkin osalta. Enää sinun ei tarvitse etsiä – katso, mitä panelistimme ovat jakaneet kanssamme tänä vuonna!

Lataa raportti

Seuraa ajankohtaisia tapahtumia.