Uusien tiimiläisten esittely: Venla Vauhtimini

Kirjoittaja Venla Vauhtimini

Parhaat haluavat työskennellä parhaiden kanssa.

Koko sen ajan, kun olen jostain jotain tajunnut, olen mennyt hyvien johtajien (mm. Mika Liuhamo, Marja Tuomainen, Marko Vuorinen, nyt Fredrik Löfberg ja Timo Kronlöf) perässä eri yksiköihin ja yrityksiin. Siirryin NordSafetylle huhtikuussa 2018, pitkän houkuttelun jälkeen.

Silmiinpistävää NordSafetyn toiminnassa on älykkyys, joka kumpuaa tekijöidensä tiedoista ja taidoista sekä palavasta halusta tehdä fiksumpia ratkaisuja. Juuri tällaista älykkyyttä työturvallisuuteen on tarvittu jo pitkään. Ei enää riitä, että mobiiliappi tai softa on hyvä, siinä täytyy olla jotain erityistä, joka saa aikaa ”wau”-efektin käyttäjässä ja siten työntekijän avaamaan sovelluksen toisenkin kerran.

Vaikka olen uusi NordSafetyssä ja lookiltani babyface, olen työskennellyt työturvallisuuden parissa jo kymmenen vuotta. Aloitin HSE hommat ruohonleikkureita valmistavalla tehtaalla, Briggs & Stratton Ltd:lla USA:n keskilännessä vuonna 2008. Sen jälkeen tein turvallisuuden kehitystä, tutkimusta ja koulutusta Työterveyslaitoksessa kahdeksan vuotta. Tavoitteeni oli tuohon aikaan tulla Työterveyslaitoksen suosituimmaksi kouluttajaksi. Kun sen tavoitteen kanssa ei ollut enää riittävästi tekemistä, päätin lähteä HSEQ asiantuntijaksi ja palvelupäälliköksi yksityiselle puolelle, 3T Ratkaisuihin.

Sanotaan, että syvällisesti asioita ajattelevat ihmiset kaipaavat nykypäivänä suurempia merkityksiä työnsä taakse kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Vaikka en joka päivä onnistuisikaan työssäni, tavoite, ihmisten parempi työpäivä (työhyvinvointi ja työn sujuvuus, softan helppokäyttöisyys) ja terveenä kotiin työpäivän jälkeen (tapaturmien vähentäminen) antaa työlleni osakkeenomistajien voiton tavoittelemisen lisäksi vielä kunniakkaamman tarkoituksen. Uskon, että moni HSEQ ammattilainen on käynyt läpi samankaltaisen ajatusprosessin.

Työssäni Account Executivena haluan auttaa työsuojelupäällikköitä menestymään urallaan. Keskustelen kymmenien erilaisten työpaikkojen HSEQ toimijoiden, johdon ja työsuojeluvaltuutettujen kanssa vuosittain ja väitän, että noista keskusteluista on jäänyt jo muutama kokeiluarvoinen toimintamalli ja työkalu taskuun. Minulta avun kysyminen ei maksa mitään, joten otathan yhteyttä, jos ongelmaasi ei löydy ratkaisua Googlella. Tai jos et oikein osaa vielä muotoilla kysymystäkään. Osaan kysymyksistä osaan ehdottaa ratkaisuehdotusta itse, osaan etsin sinulle paremman tekijän tai esitän sinulle vastakysymyksen.

Ja nimestä: Pitkää alalla toimineet tuntevat minut aiemmalla nimelläni Räisänen. Nyt on vain laitettu lisää vauhtia koneeseen!

Venla Vauhtimini

Puh. +358 50 571 8558

venla.vauhtimini@nordsafety.com

Account Executive

NordSafety

https://twitter.com/Vauhtimini

NordSafety – innovatiivinen EHS-sovellustoimittaja – perustettiin Helsinkiin ja Quentic osti NordSafetyn marraskuussa 2017. NordSafety nimettiin Quenticiksi vuonna 2018.

Seuraa ajankohtaisia tapahtumia.