Käsin allekirjoitettavat lomakkeet

Kirjoittaja Fredrik Löfberg

Olemme mahdollistaneet digitaalisten allekirjoitusten käyttämisen jo palvelumme alusta alkaen. Digitaalisen allekirjoituksen yhteydessä käyttäjät tunnistetaan heidän kirjautumistietojensa kautta. Tämä kuitenkin rajaa implementoitavia ratkaisuja jonkin verran. Hyviä esimerkkejä rajoituksista ovat perehdytys sekä urakoitsijoiden työnaloitusluvat. Rajoituksia parhaiten karsiva, toimiva ratkaisu on pitkään ollut käsin allekirjoitus. Myös me olemme tuoneet tämän osaksi palveluamme.

Haluamme mahdollistaa mahdollisimman laajasti eri prosessien digitalisoinnin NordSafety -alustaa hyödyntämällä. Näin ollen allekirjoitettujen lomakkeiden käsittely on hyvin luonnollinen kehitysaskel meidän tuotekehityksessämme.

Käsin tehtävän allekirjoituksen käyttäminen

Käsin allekirjoitus on moduuli siinä missä muutkin lomakkeiden rakennuspalikat NordSafety-ratkaisussa. Voit lisätä kyseisen moduulin lomake-editorissa haluamallesi lomakkeelle, julkaista tuon version, ja sen jälkeen se on sinulla käytössä mobiilissa. Käsin allekirjoituksessa oma nimikirjoitus voidaan kirjoittaa kosketusnäytöllisen laitteen näyttöpinnalla. Allekirjoitukseen liitetään oma nimenselvennys. Palvelumme lisää allekirjoitukseen automaattisesti päivämäärän ja kellonajan. Lisäksi, esimerkiksi perehdytyslomakkeella on hyvä käyttää lokaatio-ominaisuuttamme. Näin lomakkeelle voidaan tallentaa myös sijainti, jossa kyseinen perehdytys on tehty.

Tämän jälkeen lomake on täytetty, ja se tallentuu automaattisesti NordSafety-palveluun. Olemme suojanneet allekirjoituksen mahdollisen tietojen muokkausten varalta. Mikäli palvelun pääkäyttäjät muokkaisivat jo allekirjoitetun lomakkeen sisältöä, poistuu allekirjoitus tältä lomakkeelta. Tuhoamalla allekirjoituksen varmistamme, ettei synny tilanteita, joissa tietoja voitaisiin muuttaa allekirjoituksen jälkeen.

Mikäli sinulla on omassa toimintaympäristössäsi prosesseja, joissa tarvitset käsin allekirjoitusta, ole ihmeessä yhteydessä meihin. Emme ole rajanneet tätä mitenkään pelkään perehdytykseen. Kuten aina, alustamme on muokattavissa hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin ja prosessihin.

 

NordSafety – innovatiivinen EHS-sovellustoimittaja – perustettiin Helsinkiin ja Quentic osti NordSafetyn marraskuussa 2017. NordSafety nimettiin Quenticiksi vuonna 2018.

Seuraa ajankohtaisia tapahtumia.