Työturvallisuus, Digitalisoituminen

Tehokkaita tuloksia Quentic Appin avulla

Empower

3 minuuttia

Johtaviin infrastruktuurin rakennusyrityksiin Pohjoismaissa ja Baltian maissa kuuluvan Empowerin menestyksen olennaisena osana on vankka turvallisuusmaine. Kuitenkaan vahvan työturvallisuuskulttuurin luominen ei ole aina ollut helppoa tälle vuosittaiselta liikevaihdoltaan 253 miljoonan euron yritykselle, jolla on yli 1 700 työntekijää viidessä eri maassa. Sen vuoksi Empower kääntyi erään asiakkaansa suosituksesta Quenticin puoleen parantaakseen HSE-hallintakykyään. ”Turvallisuus ja laatu ovat erittäin merkittävässä asemassa toimialallamme”, selittää Empowerin työmaapäällikkö Erkki-Jussi Ojanen. ”Olemme palveluyritys, ja yrityksemme työturvallisuuden tulee olla samalla tasolla, jota edellytämme ammattitaitoisilta teknikoiltamme, jotka työskentelevät vaativissa rakennus- ja asennusprojekteissa.”

Parantunut turvallisuus tuo merkittäviä etuja Empowerille

Vuonna 2014 Empowerin johtotiimi kuuli Quenticista eräältä asiakkaaltaan, joka oli jo havainnut merkittäviä parannuksia omassa toiminnassaan ryhdyttyään yhteistyöhön HSE-hallinnan asiantuntijan kanssa. Quentic App on käytössä laajalti projektikohteiden turvallisuuden, laadun ja edistymisen raportoinnissa, ja sitä käytetään tiiviissä yhteistyössä muiden asiakkaiden kanssa. Tämän yhteistyötoiminnon ansiosta asiakkaat voivat reaaliaikaisesti nähdä, mitä heidän työmaillaan tapahtuu. Empowerilla työmaapäälliköiden lisäksi myös useat työntekijät käyttävät ratkaisua.

Siirtyminen fyysisestä ratkaisusta digitaaliseen

Merkittävimpiä työkulttuurin muutoksia, jotka Quentic on saanut aikaan Empowerilla, on siirtyminen fyysisistä turvallisuusraporteista digitaaliseen raportointiin. Aiemmin Empower oli hallinnut kaikkia turvallisuusasiakirjojaan paperitulosteina, mikä aiheutti vaikeuksia löytää oikeat paperit tarkastuksia varten. Lisäksi asiakirjojen käsittelyyn kului tarpeettomasti aikaa.

Quentic App -sovellukseen siirtyminen vähensi huomattavasti turvallisuustarkastuksiin ja niistä tehtävien raporttien tekemiseen vaadittavia vaiheita. Tämän muutoksen ovat ottaneet erityisen lämpimästi vastaan kentällä työskentelevät työntekijät, joilla oli aiemmin hankaluuksia saada asianmukaiset dokumentit nopeasti ja helposti käyttöönsä. Quentic on yksinkertaistanut tätä prosessia huomattavasti useiden Empowerin työntekijöiden kannalta.

”Turvallisuusraportointi ei tapahdu enää vain toimistotiloissa”, Erkki-Jussi Ojanen selittää. ”Quentic-ratkaisu on pilvipohjainen, joten kaikki tiedot on tallennettu yhteen paikkaan ja henkilöstömme voi ladata järjestelmään tietoja ja käyttää järjestelmän tietoja olinpaikastaan huolimatta.” Lisäksi nopeus, jolla turvallisuustarkastukset voidaan lähettää älypuhelinten tai tablettien avulla, on vapauttanut Empowerin työntekijöille enemmän aikaa muille arvokkaammille työnsä puolille.

Turvallisuutta – vaivattomasti

Eräs seikka, joka oli erittäin tärkeä Empowerille sovelluksen käyttöönoton yhteydessä, oli se, että sovelluksen teknologian käyttö onnistuisi helposti kaikilta työntekijöiltä. Quentic App jopa ylittää tämän vaatimuksen: sovellus on erittäin helppokäyttöinen ja tarjoaa ohjeet lähes kaikkiin HSE-hallintalomakkeisiin liittyviin seikkoihin yhdellä painikkeen painalluksella. Lisäksi lomakkeet voidaan täyttää reaaliaikaisesti jo tapahtumapaikalla, minkä ansiosta raportteihin voidaan vastata välittömästi ajantasaisten tietojen pohjalta. Eikä siinä vielä kaikki: myös saatujen tietojen laatu on parantunut. Empower on jo raportoinut aiempaa kattavammista turvallisuushavainnoista, ilmoitettujen ongelmien nopeammista vasteajoista ja turvallisuuden parantamisen entistä paremmista vertailukohdista.

”Quentic App on jo tehnyt yrityksestämme turvallisemman. Henkilöstön on huomattavasti aiempaa helpompaa tehdä ilmoituksia ongelmista, koska sovellus on helppokäyttöinen ja työntekijät voivat täyttää tapahtumatiedot puhelimellaan, minkä ansiosta raportit voidaan lähettää välittömästi eteenpäin.”

Erkki-Jussi Ojanen, Empower PN Oy:n työmaapäällikkö

Mahdollisti koko yrityksen laajuisen muutoksen

Empower on ollut erityisen vaikuttunut niistä tuloksista, joita vaihto Quenticiin on sille tähän mennessä tuonut. ”Suosittelemme Quentic App -sovellusta, koska se helpottaa huomattavasti työturvallisuustietojen raportointia työmaalta”, Erkki-Jussi Ojanen toteaa lopuksi. ”Koska sovellus on pilvipohjainen, ongelmista voidaan ilmoittaa kaikille työntekijöille nopeasti ja pyytää asianmukaisia henkilöitä korjaamaan ongelma.” Empower pyrkii nyt saavuttamaan tilanteen, jossa koko henkilöstön turvallisuudenhallintakapasiteetti olisi entistä parempi.

Empower havaitsi, että Quentic App

  • Nosti HSE-hallinnan etusijalle yrityksessä

  • Vähensi paperityötä ja manuaalista asiakirjojen täyttöä

  • Toi käyttömukavuutta syrjäisille työmaille

  • Paransi turvallisuutta koskevan raportoinnin tarkkuutta ja nopeutta

  • Helpotti turvallisuustoimenpiteiden käyttöönottoa

  • Automatisoi turvallisuusraportoinnin, minkä ansiosta henkilöstö voi keskittyä lisäarvoa tuoviin tehtäviin

Kokeile Quentic-sovellusta ilmaiseksi

Ajankohtaisia artikkeleita

Digitalisoituminen, Työturvallisuus

Näin valitset oikean HSE-ohjelmiston

Mikä ratkaisu sopii parhaiten teidän yrityksellenne? Opi tunnistamaan teidän tarpeenne, luomaan päätöksentekoprosessin ja määrittelemään teitä koskevat valintakriteerit. 

Lataa whitepaper
Työturvallisuus

Turvallisuuskävelyt

Opi lisää turvallisuuskävelyjen erilaisista menetelmistä, standardeista ja kuinka sitoutat työntekijätkin mukaan turvallisuuskävelyihin. Katso webinaari nyt!

Katso webinaari!

Quentic-demo

Haluatko testata Quenticia maksutta ja sitoumuksetta? Saa kokonaiskuva ohjelmistosta ja sen eduista.

Pyydä demoversiota

X