Työturvallisuus

Infografiikka: 10 tärkeintä trendiä turvallisuusjohtamisessa vuonna 2020

Näitä trendejä kannattaa seurata

Yhteenveto tärkeimmistä asiantuntijoiden näkemyksistä turvallisuusjohtamisen trendeistä vuonna 2020. Lataa infografiikka.

3 minuuttia

Asiantuntijoiden näkemyksiä Safety Management Trend Report 2020:stä

Mitkä ovat tärkeimmät turvallisuusjohtamisen trendit tänä vuonna? Tekevätkö digitalisaatio ja uudet teknologiat työstä turvallisempaa? Entä kuinka COVID-19 pandemia vaikuttaa tulevaisuudessa digitaaliseen turvallisuusjohtamiseen? 15 kansainvälisesti tunnettua asiantuntijaa pohtii näitä kysymyksiä Safety Management Trend Reportissa.

Ihmiset keskiössä

Asiantuntijat näkevät, että turvallisuusjohtamisen ohjelmistot ja mobiilisovellukset ovat tuoneet parempaa rakennetta turvallisuusjohtamiseen ja uudet teknologiat, kuten tekoäly ja virtuaalitodellisuus vaikuttavat positiivisesti turvallisuuteen.  Mutta asiantuntijat myös muistuttavat, että teknologisten innovaatioiden pitää ensisijaisesti keskittyä ihmisiin ja posiitivisesti muokata työympäristöä parempaan suuntaan. Uusia teknologioita ei kannata ottaa käyttöön vain teknologian takia. 

Korona digitalisaation edistäjänä

Odottamaton koronapandemia muutti työelämää radikaalisti hetkessä: Monet työntekijät eri toimialoilta siirtyivät etätöihin, kokoukset siirtyivät verkkoon, ja useita varotoimenpiteitä otettiin käyttöön niillä työpaikoilla, joissa ei ole mahdollista tehdä etätöitä.  Asiantuntijat ovat samaa mieltä, että poikkeustilan aiheuttamalla nopealla digitalisaatiolla on kauaskantoisia vaikutuksia työturvallisuuteen. Digitalisaatio tulee parantamaan eniten työturvallisuuskoulutuksia.  

Vuoden 2020 turvallisuusjohtamisen trendit yhdellä sivulla.

Ajankohtaisia artikkeleita

Työturvallisuus

Työsuojelu 2020-luvulle

Psykososiaalinen kuormittavuus nousee yhä merkittävämpään rooliin. Miten työsuojeluorganisaatio ja voi sopeutua uusiin haasteisiin? Timo Kronlöf ja Merja Karjalainen keskustelevat aiheesta webinaarissa.

Katso webinaari!
Digitalisoituminen, Työturvallisuus

Viestintä varmistaa turvallisuuden - Davide Scotti

Davide Scotti on kulttuurimuutoksen asiantuntija työturvallisuuden saralla. Hän puhuu Quenticin haastattelussa turvallisuusjohtamisesta ja epätavanomaisesta viestinnästä. Lue hänen neuvonsa vuodelle 2021!

Lue erikoisartikkeli
Työturvallisuus, Digitalisoituminen

Quentic Verkkokoulutukset

Kouluta työntekijöitäsi joustavasti ja paikasta riippumatta! Katso videolta, kuinka valmistelet koulutuksia ja koulutat työntekijöitä, vierailijoita ja vierasyhtiöitä tehokkaasti ja todistettavasti verkkokoulutuksena …

Katso video