Digitalisoituminen, Työturvallisuus

Tehokkaita tuloksia Quentic Appin avulla

Enersense

3 minuuttia

Johtaviin uusiutuvien energiaratkaisujen toteuttajiin Pohjois-Euroopassa kuuluva Enersense panostaa työturvallisuuteen. Vahvan työturvallisuuskulttuurin luominen ei ole ollut helppoa yritykselle, jolla on yli 2000 työntekijää yli viidessä eri maassa. Enersense kääntyikin erään asiakkaansa suosituksesta Quenticin puoleen parantaakseen HSE-hallintakykyään. ”Turvallisuus ja laatu ovat erittäin merkittävässä asemassa toimialallamme”, selittää työmaapäällikkö Erkki-Jussi Ojanen. ”Olemme palveluyritys, ja yrityksemme työturvallisuuden tulee olla samalla tasolla, jota edellytämme ammattitaitoisilta teknikoiltamme, jotka työskentelevät vaativissa rakennus- ja asennusprojekteissa.”

Parantunut turvallisuus tuo merkittäviä etuja Enersenselle

Enersense kuuli Quenticistä asiakkaaltaan, joka oli jo havainnut merkittäviä parannuksia omassa toiminnassaan ryhdyttyään yhteistyöhön HSE-hallinnan asiantuntijan kanssa. Quentic App on käytössä laajalti projektikohteiden turvallisuuden, laadun ja edistymisen raportoinnissa, ja sitä käytetään tiiviissä yhteistyössä muiden asiakkaiden kanssa. Tämän yhteistyötoiminnon ansiosta asiakkaat voivat reaaliaikaisesti nähdä, mitä heidän työmaillaan tapahtuu. Enersensen työmaapäälliköiden lisäksi myös useat työntekijät käyttävät ratkaisua.

Siirtyminen fyysisestä ratkaisusta digitaaliseen

Merkittävimpiä työkulttuurin muutoksia, jotka Quentic on saanut aikaan Enersensellä, on siirtyminen fyysisistä turvallisuusraporteista digitaaliseen raportointiin. Aiemmin Enersense oli hallinnut kaikkia turvallisuusasiakirjojaan paperitulosteina, mikä aiheutti vaikeuksia löytää oikeat paperit tarkastuksia varten. Lisäksi asiakirjojen käsittelyyn kului tarpeettomasti aikaa.

Quentic App -sovellukseen siirtyminen vähensi huomattavasti turvallisuustarkastuksiin ja niistä tehtävien raporttien tekemiseen vaadittavia vaiheita. Tämän muutoksen ovat ottaneet erityisen lämpimästi vastaan kentällä työskentelevät työntekijät, joilla oli aiemmin hankaluuksia saada asianmukaiset dokumentit nopeasti ja helposti käyttöönsä. Quentic on yksinkertaistanut tätä prosessia huomattavasti useiden Enersensen työntekijöiden kannalta.

”Turvallisuusraportointi ei tapahdu enää vain toimistotiloissa”, Erkki-Jussi Ojanen selittää. ”Quentic-ratkaisu on pilvipohjainen, joten kaikki tiedot on tallennettu yhteen paikkaan ja henkilöstömme voi ladata järjestelmään tietoja ja käyttää järjestelmän tietoja olinpaikastaan huolimatta.” Lisäksi nopeus, jolla turvallisuustarkastukset voidaan lähettää älypuhelinten tai tablettien avulla, on vapauttanut Enersensen työntekijöille enemmän aikaa muille työtehtäville.

Turvallisuutta – vaivattomasti

Eräs seikka, joka oli erittäin tärkeä Enersenselle sovelluksen käyttöönoton yhteydessä, oli se, että sovelluksen teknologian käyttö onnistuisi helposti kaikilta työntekijöiltä. Quentic App jopa ylittää tämän vaatimuksen: sovellus on erittäin helppokäyttöinen ja tarjoaa ohjeet lähes kaikkiin HSE-hallintalomakkeisiin liittyviin seikkoihin yhdellä painalluksella. Lisäksi lomakkeet voidaan täyttää reaaliaikaisesti jo tapahtumapaikalla, minkä ansiosta raportteihin voidaan vastata välittömästi ajantasaisten tietojen pohjalta. Eikä siinä vielä kaikki: myös saatujen tietojen laatu on parantunut. Enersense on jo raportoinut aiempaa kattavammista turvallisuushavainnoista, ilmoitettujen ongelmien nopeammista vasteajoista ja turvallisuuden parantamisen entistä paremmista vertailukohdista.

”Quentic App on jo tehnyt yrityksestämme turvallisemman. Henkilöstön on huomattavasti aiempaa helpompaa tehdä ilmoituksia ongelmista, koska sovellus on helppokäyttöinen ja työntekijät voivat täyttää tapahtumatiedot puhelimellaan, minkä ansiosta raportit voidaan lähettää välittömästi eteenpäin.”

Erkki-Jussi Ojanen, työmaapäällikkö, Enersense

Mahdollisti koko yrityksen laajuisen muutoksen

Enersense on ollut erityisen vaikuttunut niistä tuloksista, joita vaihto Quenticiin on sille tähän mennessä tuonut. ”Suosittelemme Quentic App -sovellusta, koska se helpottaa huomattavasti työturvallisuustietojen raportointia työmaalta”, Erkki-Jussi Ojanen toteaa lopuksi. ”Koska sovellus on pilvipohjainen, ongelmista voidaan ilmoittaa kaikille työntekijöille nopeasti ja pyytää asianmukaisia henkilöitä korjaamaan ongelma.” Enersense pyrkii nyt saavuttamaan tilanteen, jossa koko henkilöstön turvallisuudenhallintakapasiteetti olisi entistä parempi.

Enersense havaitsi, että Quentic App

  • Nosti HSE-hallinnan etusijalle yrityksessä

  • Vähensi paperityötä ja manuaalista asiakirjojen täyttöä

  • Toi käyttömukavuutta syrjäisille työmaille

  • Paransi turvallisuutta koskevan raportoinnin tarkkuutta ja nopeutta

  • Helpotti turvallisuustoimenpiteiden käyttöönottoa

  • Automatisoi turvallisuusraportoinnin, minkä ansiosta henkilöstö voi keskittyä lisäarvoa tuoviin tehtäviin

Quentic-demo

Tutustu Quenticiin omalta näytöltäsi.

Tilaa demo nyt!

X