Työturvallisuus, Auditoinnit

Virkistävä näkökulma HSE-hallintaan

Olvi Oyj

3 minuuttia

Olvi Oyj:n turvallisuustilanne on ennennäkemättömän hyvä. Ketjun operatiivinen johtaja Lauri Multanen sanoo, että osa tästä menestyksestä johtuu Quentic HSE -mobiilisovelluksen käyttöönotosta. Aiemmasta heikosta turvallisuustilanteesta keskusteltaessa Lauri Multanen sanoo: ”Työturvallisuuden suhteen toimintamme ei ole ollut erityisen hyvää. Meillä on ollut runsaasti pieniä onnettomuuksia – ei mitään merkittäviä tai vakavia, mutta aivan liian monta pientä tapaturmaa. Olemme työskennelleet tämän ongelman parissa viiden viime vuoden ajan, ja nyt olemme saavuttaneet tilanteen, jossa onnettomuuksien ja tapaturmien määrä on lähes nolla. Viimeksi kuluneen vuoden aikana meillä oli vain yksi lievä onnettomuus. Tänä aikana Quenticilla on ollut erittäin merkittävä osuus tapaturmien määrän vähentämisessä.”

Olvi Oyj

Olvi tarjoaa asiakkailleen virkistäviä juomia. Olvi on valmistanut juomia Iisalmessa vuodesta 1878 lähtien. Tällä hetkellä yrityksellä on toimintaa Suomessa, Valko-Venäjällä ja Baltian maissa. Olvilla on 1 797 työntekijää viidessä maassa.

Vaivatonta turvallisuuden hallintaa

Tietoisena siitä, että mobiilisovellus johdattaisi organisaation kohti turvallisempaa ja nykyaikaisempaa tulevaisuutta, Olvi löysi Quenticin, tämä kumppanuussuhde paransikin merkittävästi Olvin HSE-tilastoja. Sovelluksen valinnasta Lauri Multanen kertoo seuraavaa: ”Näimme esittelyitä samankaltaisista sovelluksista, ja valittavanamme oli yhteensä kolme tai neljä vaihtoehtoa. Valitsimme Quentic App -sovelluksen, koska se vaikutti erittäin visuaaliselta, helppokäyttöiseltä ja käytännölliseltä sekä näytti täyttävän hyvin tarpeemme.”

Lopputuloksena Lauri Multanen uskoo, että HSE-hallinnan vienti mobiiliin oli oikea ratkaisu: ”Voimme nyt tehdä läheltä piti -tilanteista raportit heti, kun ongelma havaitaan tai jotakin tapahtuu. Voimme kirjata onnettomuuden järjestelmään jo tapahtumapaikalla sekä ottaa tapahtumapaikalta valokuvia ja lisätä ne raporttiin. Koko tarina voidaan luoda yhteen järjestelmään jo tapahtumapaikalla. Lisäksi raporttia tehtäessä voidaan merkitä tapahtumapaikka kartalle, mikä on erittäin hyödyllinen ominaisuus. Sovellus on yhteensopiva kaikkien nykyaikaisten matkapuhelimien kanssa, joten sitä voidaan käyttää erittäin helposti kaikkialla.” 

Olvi on myös lisännyt Quentic Appiin erilaisia tarkistuslistoja ja tarkistuksia, kuten 5S-kierrokset. Tämän ansiosta kaikkien relevanttien tietojen kerääminen ja valokuvien liittäminen raportteihin on huomattavasti aiempaa helpompaa. Quentic App luo automaattisesti kuvaajia, joista on helppo tarkastaa tapaturmamäärien kehitys ja jotka kannustavat henkilöstöä pitämään HSE-standardit korkeatasoisina. Suuri osa prosessista on automatisoitu, joten asiakkailta kuluu raportointiin entistä vähemmän aikaa.

Työntekijöiden sitouttaminen

Multanen uskoo, että tällainen helppokäyttöisen teknologian käyttö on lisännyt työntekijöiden sitoutumista. työturvallisuutee. ”Ilmoitettujen läheltä piti -tapausten määrä on noussut järjestelmän käyttöönoton jälkeen paikanpäältä. Järjestelmän voi avata nopeasti ja erittäin vaivattomasti matkapuhelimella QR-koodin avulla. Sovelluksen vastaanotto on ollut erittäin positiivista. Ja tietenkin mitä helppokäyttöisempi järjestelmä on, sitä vaivattomampaa työntekijöiden on ottaa se käyttöön – mitään kattavaa koulutusta ei tarvita, sillä järjestelmän käyttö on uskomattoman helppoa!”

”Suosittelen Quentic App -sovellusta, koska se on helppokäyttöinen ja helposti mukautettavissa yrityksen tarpeiden mukaan. Sovelluksen suurin etu on sen mobiilius ja tapa, jolla tätä mobiiliutta voidaan hyödyntää vaivattomasti. Uskon sovelluksen tarjoavan siksi hyvää vastinetta rahalle. Lisäksi olemme parhaillaan kehittämässä järjestelmää edelleen.”

 

Lauri Multanen, operatiivinen johtaja, Olvi Oyj

Standardien ja turvallisuuden hallintaa

Olvin tehtaalla Quentic Appia ei käytetä ainoastaan työturvallisuuden valvontaan – sen avulla varmistetaan myös laatustandardien täyttyminen.”Emme käytä Quenticia pelkästään turvallisuuden parantamiseen, vaan käytämme sitä myös laadun ja työympäristön seurantaan. Samalla tavalla kuin voimme tehdä läheltä-piti -ilmoituksia, voimme valvoa standardien mukaista toimintaa ja ylläpitää vaatimuksenmukaisuutta.
Esimerkkinä voisi olla poikkeaman tai mahdollisen riskin havaitseminen, joka voi olla vahingollista tuotteiden laadulle tai elintarviketurvallisuudelle.”

Toiminnan parantumista useilla eri tasoilla

Olvi Oyj:n Suomen toimintojen päätös ottaa käyttöön Quentic App auttoi juomatehdasta saavuttamaan ennennäkemättömiä tuloksia työturvallisuudessa. Multanen tiivistää: ”Quentic on ollut olennainen osa Olvin koko työturvallisuusprosessin parantamista, ja tulokset ovat olleet erittäin hyviä.  Teimme uuden ennätyksen tapaturmattomissa päivissä viime vuoden lopulla. Quentic Appin käyttöönotto on eräs niistä toimenpiteistä, joihin olemme ryhtyneet turvallisuustilanteen parantamiseksi. Kyseessä on työkalu, jonka avulla voimme hyödyntää mobiililaitteita turvallisuuden, laadun ja ympäristöprosessien parantamisessa.”

Olvi Oyj Quentic asiakastarina

Olvi Oyj havaitsi, että Quentic App

  • Turvallisuudenhallinta mobiilimuodossa

  • Vaivaton onnettomuuksien raportointi jo tapahtumapaikalta

  • Sopivuus myös laadunvalvontaan ja elintarviketurvallisuuden raportointiin

  • Keskeinen työkalu yleisen työturvallisuuden parantamiseksi

  • 5S-tarkastukset mobiilimuodossa

Quentic-demo

Tutustu Quenticiin omalta näytöltäsi.

Tilaa demo nyt!

X