Digitalisoituminen, Työturvallisuus

Turvallisuuskävelyt

5 vinkkiä onnistuneeseen turvallisuuskävelyyn

3 minuuttia       01.12.2021

Turvallisuuskävelyiden on tarkoitus kehittää ja ylläpitää työympäristön turvallisuutta. On kuitenkin monia asioita, jotka on pidettävä mielessä turvallisuuskävelyjä suorittaessa ja jotain saattaa helposti unohtua. Tässä artikkelissa listaamme 5 vinkkiä, jotka auttavat tekemään turvakävelyistäsi tehokkaampia ja menestyksekkäämpiä.

Mitä turvallisuuskävelyt ovat?

Turvakävely, jota kutsutaan myös turvallisuuskävelyksi, tarkoittaa työpaikan silmämääräistä tarkastamista, jotta voit tunnistaa ja korjata mahdollisesti vaaralliset olosuhteet. Monet uskovat, että avain menestyksekkääseen työturvallisuuteen on ihmisten asenteiden muuttamisessa. Tämä tehdään tehokkaimmin lisäämällä tietoisuutta turvallisuuden tärkeydestä, mikä vahvistaa yrityksen turvallisuuskulttuuria ja sen lisäksi ne edistävät käyttäytymiseen perustuvaa turvallisuutta (BBS) työpaikalla. 

1. Rajaa alue

Jos turvallisuuskävelysi alue on liian suuri tai siinä on liian monta pysähdystä, ihmisten keskittyminen herpaantuu helposti kokonaan. 

2. Käytä ennalta määritettyjä kysymyksiä

Suosittelemme käyttämään lomaketta, jossa on ennalta määritellyt kysymykset. Näin tiedät, mitä kannattaa pitää erityisesti silmällä. Se jättää myös vähemmän tilaa inhimillisille virheille, jotka voivat heikentää turvallisuuskävelyn laatua.

3. Käytä työkaluja havaintojen raportoimiseen turvallisuuskävelyn aikana

Jotta turvallisuuskävelyt olisivat tehokkaampia, mahdolliset havainnot ja riskit kannattaa raportoida digitaalisesti kävelyn aikana. Tämä käynnistää muutostyön välittömästi, helpottaa seurantatyötä ja pienentää riskiä yksityiskohtien unohtamisesta, mikä saattaisi olla mahdollista jos havainto raportoitaisiin vasta kävelyn jälkeen. 

Havaintoa raportoidessa on myös hyvä lisätä kuvia paikan päältä, jotta tiedetään nopeasti mikä asia ja missä paikassa korjausliikkeet tulee tehdä.  

4. Kutsu uusia osallistujia jokaiselle turvallisuuskävelylle

On tärkeää, että kaikki työntekijät tietävät mahdollisista riskeistä, joihin heidän tulee kiinnittää erityistä huomiota, sekä millaisia ​​turvallisuustoimenpiteitä on ryhdytty tekemään. Työntekijöiden kutsuminen turvallisuuskävelyihin lisää turvallisuustietoisuutta työpaikalla.

Yritä houkutella mukaan paitsi uudet työntekijät niin myös ne, jotka ovat olleet talossa jo pidempään, mutta eivät ole osallistuneet turvallisuuskävelyihin vähään aikaan. Riskitilanteet ja työpaikat muuttuvat, joten on tärkeää, että kaikki ovat kartalla ajankohtaisimmista havainnoista työympäristössä. Uusi tai "uusi" työntekijä voi nähdä erilaisia asioita, riskejä ja tehdä päivitettyjä varotoimenpiteitä koskevia ehdotuksia. 

5. Kehitä turvallisuuskävelyillesi vuosisuunnitelma

Turvallisuuskierrokset on helppo unohtaa, joten suosittelemme laatimaan vuosisuunnitelman niiden aikatauluttamiseksi! Ehdotamme muun muassa automaattisia muistutuksia kaikille osallistujille. Tämä vähentää sen riskiä, ​​että kävelyt unohdetaan tai ihmiset eivät osallistu niihin!

X