EcoIntense hankki innovatiivisen NordSafety HSE-sovelluksen

29.11.2017

Berliiniläinen ohjelmistojen tarjoaja laajentaa Pohjois-Euroopassa

EcoIntense GmbH, joka on työturvallisuuden, ympäristöjohtamisen ja kestävyyden asiantuntija, hankki 100 prosenttia innovatiivisen, suomalaisen ohjelmistotuottaja NordSafetyn osuudesta. Kumpikin yritys julkaisi uutisen tänään.

Hankinta vahvistaa EcoIntensen Pohjois-Euroopan strategista asemaa. Alkujaan berliiniläinen yritys jatkaa nopeaa nousuaan kestävien kehitys- ja HSE-ratkaisujen (terveys, turvallisuus ja ympäristö) markkinajohtajaksi Euroopassa. EcoWebDeskin Software as a Service -ratkaisu (Saas) mahdollistaa yrityksille kaikkien työturvallisuutta ja ympäristönsuojelua koskevien tehtävien ja prosessien tehokkaan hallinnan lainsäädännön vaatimusten mukaisesti.

"EcoIntense ottaa seuraavan tärkeän askeleen EcoWebDesk HSE-ohjelmiston tarjonnassa Euroopan markkinoilla", sanoo toimitusjohtaja Markus Becker. "NordSafety laajentaa tuotevalikoimaamme tehokkaalla mobiiliratkaisulla ja asiakkaamme hyötyvät ohjelmiston laajennetusta käytöstä. Samalla asiakkaat Pohjois-Euroopasta voivat välittömästi hyödyntää kattavan verkkofoorumin koko HSE- ja kestävyyden hallinnan mahdollisuuksista."

Yhtiön 70 prosentin kasvuvauhtia auttaa NordSafetyn menestyksellinen Mobile First -strategia, jossa optimoidaan sisällöt ja toiminnot mobiililaitteille. NordSafety-sovellus tukee käyttäjää HSE-alueen informaation tallentamisessa jo tien päällä ja jakamaan paikkakoordinaatit sekä valokuvia reaaliajassa. Painopiste on esimerkiksi riskinarvioinneissa, tapahtumien ja onnettomuusraporttien laatimisessa sekä tarkastusten dokumentoinnissa.

Koko NordSafetyn tiimi seuraa mukana ja yrityksen kolme perustajaa – Fredrik Löfberg, Timo Kronlöf ja Jani Virtala – jatkavat Helsingissä toimivan yrityksen johtamista. Toimitusjohtaja Fredrik Löfberg avaa tulevaa yhteistyötä:

"EcoIntense ja NordSafety muodostavat yhdessä täydellisen kokonaisuuden ja meillä on välineet toteuttaa visiomme mukainen täysintegroitu mobiiliratkaisu sekä alusta HSE-alueen vaatimuksiin. Matkalla kestävän kehityksen sekä HSE-ratkaisujen kansainväliseksi markkinajohtajaksi, näemme edelleen voimakkaan kasvun sekä merkittävät teknologiainvestoinnit, joilla tarjoamme kilpailuedun asiakkaillemme innovaatioiden kautta."

Kansainvälisen kasvun edistämiseksi EcoIntense sai 2017 toukokuussa 22 miljoonan euron investoinnin. Lontoolainen kasvusijoittaja One Peak Partners ja amerikkalainen finanssisijoittaja Morgan Stanley Expansion Capital sijoittivat berliiniläiseen ohjelmistoyritykseen.

NordSafetyn hankinnasta David Klein, One Peak Partnersin toimitusjohtaja sanovat seuraavaa: " NordSafetyn hankinta tuo EcoIntenselle innovatiivisen mobiiliteknologiakehityksen lisäksi myös vahvan ryhmän Pohjoismaista. Olemme innoissamme yrityksen potentiaalista ja odotamme sen tukevan EcoIntenseä myös sen seuraavassa kasvuvaiheessa.

EcoIntense on muuttanut nimensä muotoon Quentic lokakuussa 2018. Osana tätä muutosta EcoWebDesk-ohjelmisto on myös uudelleennimetty Quenticiksi.
 

Geschäftsführer der Quentic GmbH

EcoIntense GmbH:n toimitusjohtajat: Markus Becker, Sebastian Mönnich, Hardy Menzel