One Peak Partners ja Morgan Stanley Expansion Capital investoivat EcoIntense GmbH:n kasvuun 22 milj. euroa

22.5.2017

EcoIntense GmbH ilmoittaa lontoolaisen Private Equity Investors One Peak Partnersin ja yhdysvaltalaisen finanssisijoittajan Morgan Stanley Expansion Capitalin osakkuudesta yritykseen. Investoinnin päätarkoituksena on kansainvälisen kasvun tukeminen.

EcoIntense GmbH on nopeasti kasvavan SaaS-ratkaisun tarjoajana yksi Euroopan johtavista tietoturva-, ympäristö- ja kestävyysohjelmistojen toimittajista. EcoWebDesk auttaa yrityksiä hallitsemaan tehokkaasti kaikkia prosesseja ja tehtäviä terveyden, turvallisuuden, ympäristön (HSE) sekä kestävän kehityksen alalla täyttäen samalla lakisääteiset compliance-vaatimukset.

Kattavat ammattimoduulit ja toiminnot sekä niiden yhteys toisiinsa tekevät ohjelmistosta ainutlaatuisen. Asiakkaisiin lukeutuu niin globaaleja konserneja kuin myös keskisuuria teollisuusyrityksiä. Tällä hetkellä Berliinin päätoimistossa työskentelee yli 90 työntekijää. Muut toimitilat sijaitsevat Baijerissa, Ala-Saksissa, Itävallassa ja USA:ssa.

Investointien yhteydessä berliiniläinen sijoitusyhtiö Business Angel sekä sveitsiläinen Family Office Wecken & Cie myivät osuutensa uusille sijoittajille. "Osakemyynti ja irtiotto erittäin menestyksekkään osakeyhtiön perustamisen jälkeen on yksi viime vuosien parhaimmista irtiotoistamme", kertoo Frank Hölzle, CEO Wecken & Cie.

Myös rahoitusyhtiö Care4 AG on tyytyväinen. "Varhaisvaiheen sijoittajana se oli meille juuri oikea ajankohta ja olemme kiitollisia saavutetusta menestyksestä." Toivotamme uusille sijoittajille ja koko tiimille kaikkea hyvää seuraavaan suureen kasvuaskeleeseen."

Markus Kreßmann, High-Tech Gründerfondsin (HTGF) sijoitusjohtaja toteaa: "Olemme edelleen merkittävässä asemassa EcoIntensessa, sillä näemme heidän vahvan kasvupotentiaalinsa ja haluamme myös sijoittajan asemassa rakentaa erittäin suuria, arvokkaita yrityksiä." Hän täydentää: "Tunnetut sijoittajat tulevat toistamaan yrityksen viime vuoden menestyksen vielä uudestaan. Jatkamme tukemista yhdessä suuren, kansallisen ja kansainvälisen verkostomme kanssa."
Yrityksen kolme perustajaa - Markus Becker, Hardy Menzel sekä Sebastian Mönnich johtavat EcoIntense GmbH:n strategisia ja operatiivisia toimia myös jatkossa.
"Tämä on EcoIntensen yksi tärkeimmistä merkkipaaluista", pohtii perustaja ja toimitusjohtaja Markus Becker. "Myös tulevina vuosina EcoWebDesk palvelee markkinoita kattavalla tarjonnallaan. EcoIntensestä tulee johtava eurooppalainen toimittaja, joka ohjelmistoratkaisujen avulla optimoi ja yhdenmukaistaa kestävän kehityksen raportointivaatimuksilla varustettuja HSE-prosesseja. Olemme tunteneet One Peakin ja Morgan Stanleyn tiimin jo jonkin aikaa, ja määrittäneet tapahtuman parametrit yhteistyössä. Tästä johtuen odotukset seuraavista yhteisistä askeleista ovat suuria."

"Iloitsemme yhteistyöstä perustajien ja Morgan Stanley Expansion Capitalin ja HTGF kanssa, jonka johdosta EcoIntense pääsee hyödyntämään positiivista markkinakehitystä ja kiihdyttämään asiakkaiden HSE-ratkaisujen käyttöönottoa. "Olemme vakuuttuneita yhtiön voimakkaasta kasvusta sekä ensiluokkaisesta teknologiayhteisöstä", kertoo David Klein, one Peak Partnersista. "Tuemme EcoIntensen kansainvälistä kasvustrategiaa ja jo saavutetun menestyksen pohjalta heidän nousuaan Euroopan markkinajohtajaksi."

"Morgan Stanley Expansion Capital on innostunut pitkäaikaisesta yhteistyöstä EcoIntensen kanssa", sanoo Robert Bassman, Morgan Stanley Expansion Capitalin toimitusjohtaja. "EcoWebDesk tarjoaa sekä suurille konserneille että keskisuurille yrityksille vaikuttavan yhdistelmän erinomaisesta työnkulusta, prosessin optimoinnista ja intuitiivisesta käyttöliittymästä. Odotamme innolla EcoIntensen laajenemista verkostomme avustuksella."
Gerhard Wacker (PwC Legal) toimi EcoIntensen liiketoimien oikeudellisena neuvonantajana, One Peak Partners ja Morgan Stanley Expansion Capital työskentelivät yhteistyössä asianajotoimistojen Vogel Heerma Waitzin ja Cooley LLP:n kanssa.

EcoIntense on muuttanut nimensä muotoon Quentic lokakuussa 2018. Osana tätä muutosta EcoWebDesk-ohjelmisto on myös uudelleennimetty Quenticiksi.

Geschäftsführer der Quentic GmbH

EcoIntense GmbH:n toimitusjohtajat: Markus Becker, Sebastian Mönnich, Hardy Menzel