Vuosikertomus: Vahvaa kasvua digitaalisessa työturvallisuudessa

10.3.2020

  • Markus Becker, CEO
  • Dr. Mario Lenz, CPO

SaaS-ratkaisuja tarjoava Quentic pystyi jälleen vuonna 2019 kasvattamaan liikevaihtoaan 50 % ja laajentamaan asiakaskuntansa käsittämään yli 700 yritystä ympäri Eurooppaa. Sen työturvallisuuteen, ympäristönhallintaan ja kestävään kehitykseen suunnatut ohjelmistot ja sovellukset ovat käytössä jo yli 70 maassa. Berliinissä pääkonttoriaan pitävällä yrityksellä on kuusi uutta toimipistettä viidessä eri Euroopan maassa, minkä ansiosta sen asema on vahvistunut menneen vuoden aikana Euroopan markkinoilla. Kasvua on edistänyt 15 miljoonan euron rahoituskierros.

Berliinissä pääkonttoriaan pitävän ohjelmistoyritys Quenticin tilivuosi 2019 oli menestyksekäs. Vuoden päättyessä sen integroidulla ja käytännönläheisellä työturvallisuuden, ympäristöhallinnan ja kestävän kehityksen ohjelmistoratkaisulla oli yli 700 asiakasta, joiden terveys-, turvallisuus- ja ympäristöhallintoa (HSE) sekä yhteiskuntavastuuta (CSR) se tukee Quentic Platform ‑alustan ja Quentic App ‑sovelluksen avulla yli 70 maassa. Yritys pystyi jälleen kasvattamaan liikevaihtoaan 50 % ja saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteensa.

Joka viikko kaksi uutta yritystä ottaa käyttöön Quenticin

Yritys sai vuonna 2019 yli 100 uutta eri alojen asiakasta innostumaan modulaarisesta ohjelmistoratkaisustaan, joka voidaan koota yksilöllisten tarpeiden mukaan moduuleista Työturvallisuus, Riskit ja auditoinnit, Vaaralliset aineet, Verkkokoulutukset, Vaatimustenhallinta, Ympäristöjohtaminen, Kestävä kehitys, ja Prosessit. Tarjontaa täydentää mobiili raportointikanava Quentic App. ”Useat asiakkaat arvostavat joustavuutta. He voivat itse päättää, tarvitsevatko erityisen työturvallisuusratkaisun vai haluavatko koostaa koko HSE-prosessin meidän ohjelmistoratkaisullamme”, kertoo Markus Becker, Quenticin toimitusjohtaja (CEO). ”Olemme iloisia saadessamme uusia asiakkaita ympäri Eurooppaa. Niihin lukeutuvat muun muassa Tanskassa kotipaikkaansa pitävä kansainvälinen lääkeyritys sekä Suomesta maailmanlaajuinen pinnoitevalmistaja Teknos Group ja sähköyhtiöitä, kuten Lahti Energia.”

Quentic kasvaa Euroopassa

Quentic tähtää erityisesti kasvuun Euroopassa. Quenticin kehitystä jo vuodesta 2017 seuranneet sijoittajat One Peak Partners ja Morgan Stanley Expansion Capital myönsivät vuoden 2019 toukokuussa 15 miljoonan euron rahoituksen, jonka turvin yritys pystyi vahvistamaan markkina-asemaansa määrätietoisesti. Tällöin avattiin uudet toimipisteet Sveitsiin, Belgiaan, Ranskaan, Espanjaan ja Ruotsiin. Heti alkuvuodesta 2020 avattiin jälleen yksi uusi toimipiste Italiaan. Quentic palvelee nyt asiakkaitaan yhteensä 16 toimipisteessä 11 Euroopan maassa.

”Tavoitteenamme on olla jo tänä vuonna HSE- ja CSR-ohjelmistojen markkinajohtaja Euroopassa. Siksi avaamme vuonna 2020 lisää toimipisteitä. Kiitollisina iloitsemme siitä, että olemme saaneet pääkonttoriimme Berliiniin ja eri toimipisteisiin lukuisia uusia sitoutuneita työntekijöitä. Quenticin henkilöstömäärä oli vuoden 2019 lopussa yli 200, ja kuluvan vuoden loppuun mennessä tiimiämme tulee vahvistamaan 100 uutta kollegaa”, kuvaa Quenticin toimitusjohtaja Markus Becker kasvusuunnitelmia. Työntekijöiden määrän kasvun myötä myös johtoryhmää on laajennettu. Vuodesta 2019 lähtien tiimiä ovat täydentäneet talousjohtaja (CFO) Dr. Björn Schmidt ja tuotejohtaja (CPO) Dr. Mario Lenz.

Digitaalisen HSE-hallinnan johtavia tarjoajia

Kansainvälistymisen perustana ovat jatkuva ohjelmistojen kehittäminen ja moduulitarjonnan laajentaminen. ”Haluamme asettaa työturvallisuuden digitalisoinnin tulevaisuudessa etusijalle”, paljastaa tuotejohtaja Dr. Mario Lenz. Quentic on yksi alan johtavista tuotteista myös puolueettoman markkinatutkimus- ja konsultointiyrityksen Verdantixin maaliskuussa 2019 julkaiseman Green Quadrant EHS Software ‑raportin mukaan. Lokakuussa HSE- ja CSR-hallinnan integroitu ohjelmistoalusta sai ensimmäistä kertaa Verdantixin Smart Innovation ‑palkinnon sarjassa Sustainability Management Software.

Kuvat

Markus Becker, CEO of Quentic

Dr. Mario Lenz, CPO of Quentic

 

Tietoa Quenticistä

Quentic on yksi johtavista eurooppalaisten HSE- ja CSR-markkinoiden Software as a Service (SaaS) ‑palvelujen ratkaisuntarjoajia. Yrityksen pääkonttori on Berliinissä, ja sen palveluksessa on yli 200 työntekijää. Toimipaikkoja on Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, Belgiassa, Alankomaissa, Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa. Yli 700 asiakasta on jo valinnut Quentinin ohjelmistoratkaisut HSE- ja CSR-hallintansa tueksi. Alusta soveltuu standardien ISO 14001, ISO 50001 ja ISO 45001 mukaisten kokonaisvaltaisten hallintojärjestelmien tueksi.

X