Quenticin tilinpäätös: liiketoiminta kehittyi positiivisesti

02.3.2021

Markus Becker, Quenticin toimitusjohtaja

Quentic, yksi johtavista työturvallisuuden, ympäristöjohtamisen ja kestävän kehityksen ohjelmistojen SaaS-ratkaisujen tarjoajista, voi olla koronakriisistä huolimatta tyytyväinen vuoteen 2020. Yritys kasvoi menestyksekkäästi, ja Berliinin pääkonttorin muutto toi tilaa turvalliselle ja houkuttelevalle työskentelylle tiimien kasvaessa edelleen. 

Digitaaliset HSE-prosessit yrityksen vahvuutena pandemiassa 

Vaikka talouden myllerryksen vaikutukset tuntuvat edelleen, Quentic sai edellisvuoden lailla runsaat 100 uutta asiakasta kiinnostumaan HSE-ohjelmistostaan. Erityisen positiivisena yritys näkee kansainvälisen kehityksen, johon vahvan panoksensa antoivat vuoden 2020 alussa uudet toimipisteet Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Ruotsissa. Kaikissa maissa saatiin koronapandemian aiheuttamasta kuormituksesta huolimatta uusia asiakkaita, joista esimerkkejä ovat Thyssenkrupp Electrical Steel, Campari Group ja Fraunhofer IWKS. 

Quenticin ohjelmiston avulla yritykset kaikilla aloilla pystyvät luomaan työturvallisuuden, ympäristöjohtamisen, vaatimustenhallinnan ja riskienhallinnan prosessit lainmukaisesti. "Totta kai myös meidän asiakkaamme olivat epävarmoja, mutta työterveys ja turvallisuus ovat viime vuonna nousseet voimakkaasti esiin yrityksissä ja julkisuudessa. Samaan aikaan ilmastonsuojelun ja ympäristöjohtamisen vaatimukset ovat säilyneet tai kasvaneet. Quentic auttaakin juuri nyt yrityksiä hallitsemaan isoja kriisejä paremmin", selittää Markus Becker, Quenticin toimitusjohtaja ja yksi perustajista.  

Vastuulla ja monimuotoisuudella Quenticista yksi alan parhaista työnantajista 

Quenticille on erityisen tärkeää näinä haastavina pandemia-aikoina auttaa henkilöstöään. "Olemme tehneet kaikkemme tukeaksemme kollegoitamme etätöiden tuomissa haasteissa. Siksi kaikki olivat kriisinkin keskellä erittäin motivoituneita", vahvistaa Markus Becker.  

Yritys on menneenä vuonna yhdistänyt tehokkaasti kasvun, koronaviruksen asettamat haasteet ja työnantajan vastuun. Vuoden 2020 lopulla Berliinin toimipisteet muuttivat saman katon alle, jossa väljät tilat ja mobiilit ratkaisut takaavat turvallisen työskentelyn niin toimistolla kuin etänäkin. Tilaa riittää lisäkasvuunkin. Paikalliset että kansainväliset tiimit vahvistuivat myös vuonna 2020. 

Sisäinen henkilöstökyselykin osoittaa, että Quentic kiinnostaa työnantajana lahjakkuuksia eri puolilta Eurooppaa, sillä yritys sai tyytyväisyys- ja yrityskulttuuriauditoinnista taas kerran maininnan "Great Place to Work".  

"Quenticin työskentelykulttuurin ominaispiirteitä ovat tuki, avoimuus ja luottamus. Haluamme antaa tilaa monimuotoisille näkemyksille. Tämä on yrityksen perustamisesta lähtien ollut osa kulttuuriamme, ja näitä arvoja haluamme myös vahvistaa", korostaa Becker. Ennakkoluuloton ja arvostava työympäristö kuuluvat Quenticin tärkeimpiin teemoihin, ja sitä korostaakseen yritys allekirjoitti monimuotoisuussitoumuksen vuonna 2020.  

Lehdistökuvat

Markus Becker, CEO Quentic
RGB | JPG | 1400x840 Px | Lähde: Quentic GmbH 

Tietoa Quenticistä 

Quentic on yksi johtavia eurooppalaisten HSE- ja CSR-markkinoiden Software as a Service (SaaS)  palvelujen ratkaisuntarjoajia. Yrityksen pääkonttori on Berliinissä, ja sen palveluksessa on yli 250 työntekijää. Toimipaikkoja on Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Belgiassa, Alankomaissa, Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa. Yli 800 asiakasta on jo valinnut Quenticin ohjelmistoratkaisut HSE- ja CSR-hallintansa tueksi.   

Verkko-ohjelmisto koostuu kymmenestä yksilöllisten tarpeiden mukaan yhdistettävästä moduulista Työturvallisuus, Työnvalvonta, Riskit ja auditoinnit, Havainnot ja poikkeamat, Vaaralliset aineet, Vaatimustenhallinta, Verkkokoulutukset, Prosessit, Ympäristöjohtaminen ja Kestävä kehitys. Quentic tukee tällä hetkellä useita yrityksiä valmiiden koulutussisältöjen ja riskiarvioiden sekä Työturvallisuus- ja Verkkokoulutukset-moduulien avulla uuden työturvallisuusstandardin käyttöönotossa ja siten taistelussa COVID-19-pandemiaa vastaan. Quenticin alusta tukee myös standardien ISO 14001, ISO 50001 ja ISO 45001 mukaisia kokonaisvaltaisia johtamisjärjestelmiä. 

 

X