Quentic vahvistaa vaarallisten kemikaalien hallinnointia

30.9.2021

  • ISO 7010 mukaan standardoidut kuvakkeet voidaan nyt integroida turvallisuusohjeisiin.
  • Mario Lenz, Quenticin Chief Product Officer

Viimeisimmän ohjelmistopäivityksen myötä, Quentic vahvistaa Vaaralliset aineet -moduuliaan kansainvälisesti. HSEQ-hallinnan (Health, Safety, Environment & Quality) ohjelmistoratkaisu on laajentanut vaarallisten aineiden ryhmittymien tarkastussäännöt sisältämään itsenäisesti konfiguroitavat tallennusluokat. Päivitystä edelsi riskinarviointiin käytettyjen arviointiasteikkojen joustavuus. Näiden parannuksien myötä, käyttäjät voivat kartoittaa käyttötapoja maa,- toimiala- ja yrityskohtaisesti varmistaakseen noudattavansa paikallisia ja kansainvälisiä määräyksiä yhtä tehokkaasti. 

SaaS-yritys Quentic on ilmoittanut uuden version 13.2 julkaisun HSEQ -ohjelmistolleen ja -mobiilisovellukselleen. Tämä päivitys keskittyy Vaaralliset aineet -moduulin parannuksiin, joiden myötä eurooppalaiset käyttäjät voivat hallinnoida vaarallisia kemikaaleja paikallisten määräysten mukaisesti entistä tehokkaammin. Lisäksi, vaarallisia kemikaaleja ja niihin liittyviä toimia koskevat turvallisuusohjeistukset on optimoitu vastaamaan kansainvälisiä vaatimuksia: ISO 7010 mukaan standardoidut kuvakkeet voidaan nyt integroida turvallisuusohjeisiin. 

Rajat ylittävää vaatimusten noudattamista: Joustavaa riskiarviointia ja konfiguroitavia varastointiluokkia

Quentic esitteli aiemmin tänä vuonna joustavat arviointiasteikot vaarallisten aineiden riskiarviointiin, varmistaakseen työskentelyn vaatimusten mukaisesti yli rajojen ja paikallisten asetusten. Uusimmassa ohjelmistopäivityksessään, Quenticin Vaaralliset aineet -moduulia on laajennettu edelleen sisältämään joustavasti konfiguroitavat vaarallisten aineiden varastointiluokat. Quenticin käyttäjät voivat määritellä omat varastointiluokkansa, vertailla niitä eri varastointiluokkien matriiseihin ja siten määritellä tarkastuksen standardit yrityksen eri osastoille, toimipaikoille ja markkinoille. Nämä kustomoidut vaihtoehdot vahvistavat Quenticin käyttäjien kykyä hallinnoida vaarallisiin tai vaarattomiin kemikaaleihin liittyvää tietoa sijainnista tai toimialasta riippumatta. Käyttötavat voidaan kartoittaa yksilöllisesti, noudattaen samalla paikallisia ja kansainvälisiä määräyksiä. 

Yksilöllisten vaatimusten yhdistäminen ja kansainvälinen standardointi

“Quentic on yksi johtavista HSEQ-hallinnan ohjelmistopalveluntarjoajista ja se on suunniteltu vastaamaan kaikkien toimialojen vaatimuksia, aina keskisuurista yrityksistä kansainvälisesti toimiviin korporaatioihin. Tästä syystä keskitymme tasapuolisesti sisällyttämään oleellisimmat kansainväliset standardit sekä toteuttamaan yksittäisten asiakkaiden mukautukset,” sanoo tohtori Mario Lenz, Quenticin Chief Product Officer. ”Sen myötä, uusien yksilöllisesti konfiguroitavien vaihtoehtojen lisäksi, tärkeimmät standardit ovat edelleen integroitu Quenticiin. Varastotilanteen tarkastaminen Seveso III -direktiivin mukaisesti, sisältäen automaattiset ilmoitusviestit, on pian entistäkin helpompaa Quenticin Vaaralliset aineet -moduulissa,” kertoo Mario Lenz, antaen vilauksen tulevaisuuden näkymiin.
 

Lehdistökuvat

ISO 7010 mukaan standardoidut kuvakkeet voidaan nyt integroida turvallisuusohjeisiin

Mario Lenz, Quenticin Chief Product Officer

 

Tietoa Quenticistä

Quentic on yksi Euroopan johtavista HSEQ- ja ESG-markkinoiden Software as a Service (SaaS) ratkaisujen palveluntarjoajista. Ohjelmistoratkaisu koostuu kymmenestä yksilöllisten tarpeiden mukaan yhdistettävästä moduulista: Työturvallisuus, Työnvalvonta, Riskit ja auditoinnit, Havainnot ja poikkeamat, Vaaralliset aineet, Vaatimustenhallinta, Verkkokoulutukset, Prosessit, Ympäristökohtaminen ja Kestävä kehitys. Portfoliota tukee liikkuvaan raportointiin sopiva mobiiliratkaisu Quentic App sekä korkeatasoinen HSEQ-tunnuslukujen analysointiin rakennettu Quentic Analytics. Yli 900 asiakasta on jo valinnut Quenticin ohjelmistoratkaisut HSEQ-hallintansa ja vastuullisuuteen liittyvien ympäristö-, sosiaali- ja hallintoalueiden (ESG) vahvistamiseksi. Quenticin alusta tukee myös standardien ISO 14001, ISO 50001 ja ISO 45001 mukaisia kokonaisvaltaisia johtamisjärjestelmiä. 

Yrityksen pääkonttori on Berliinissä, ja sen palveluksessa on yli 250 työntekijää. Toimipaikkoja on Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Belgiassa, Alankomaissa, Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa.

X