Vuosikatsaus: Quentic vahvan kasvun kurssilla kohti Pohjois-Amerikkaa

15.3.2023

Quentic muistelee menestyksekästä vuotta. Vaikka monet IT-alan yritykset, myös Software as a Service -yritykset, kohtasivat vuonna 2022 taloudellisia vastatuulia, johtava HSEQ- ja ESG-hallinnan SaaS-ratkaisujen tarjoaja jatkoi kasvuaan. Berliinistä lähtöisin oleva yritys kasvatti jälleen kerran tulostaan merkittävästi ja laajensi asiakaskuntaansa yli 900 yritykseen eri puolilla Eurooppaa - ja sen ulkopuolella. AMCS:n tekemä yritysosto tarjoaa lisää kasvupotentiaalia tulevaisuudessa: AMCS:n vahva asema Pohjois-Amerikan markkinoilla antaa Quenticille mahdollisuuden laajentaa toimintaansa Euroopan liiketoiminnan lisäksi myös sinne vuonna 2023.

Yhteinen kansainvälistymisstrategia

Merkittävä askel kohti kasvua: AMCS, maailman johtava integroitujen ohjelmistojen ja ajoneuvoteknologian toimittaja ympäristö-, hyöty-, kierrätys- ja resurssiteollisuudelle, ilmoitti keväällä 2022 ostavansa Quenticin. Näiden kahden markkinajohtajan yhdistyminen tarjoaa digitaalisia liiketoimintaratkaisuja terveellisempää, puhtaampaa ja kestävämpää tulevaisuutta varten. Yhteisen 2023 kasvustrategian ensimmäinen askel on keskittyminen entistä enemmän Pohjois-Amerikkaan: "Olemme rakentaneet vahvan aseman Euroopan markkinoilla viimeisten 15 vuoden aikana. Nyt katsomme länteen ja keskitymme yhdessä AMCS:n kanssa tulevaisuudessa enemmän Pohjois-Amerikan markkinoihin", Quenticin toimitusjohtaja Markus Becker paljastaa.

Yli 100 uutta asiakasta, joista kolmannes kansainvälisiä

Ensimmäiset asiakkaat on jo hankittu. Esimerkiksi Pohjois-Amerikan Chicagossa toimiva ajoneuvojen valmistaja käyttää nyt Quenticiä työturvallisuuden, ympäristön, kestävän kehityksen ja laadunhallinnan vahvistamiseen.

Viime vuonna saatiin yhteensä yli 100 uutta asiakasta, jotka vaihtelevat keskisuurista yrityksistä suuryrityksiin. Yritys toivotti tervetulleiksi uudet asiakkaat, kuten Peikko Group Oy Suomesta, SMT (Services Machinery Trucks) GB Yhdistyneestä kuningaskunnasta sekä Nemera Services ja Gie Osiris Ranskasta. Alankomaista hankittiin Uzin Utz Nederland BV, Schunk Xycarb Technology, Byondis ja Ammega Group.

Myös Saksassa lukuisat yritykset ovat päättäneet ottaa seuraavan askeleen digitalisointistrategiassaan ja käyttää Quenticia HSEQ- ja ESG-hallinnassaan. Tunnettuja asiakkaita ovat muun muassa LOWA Sportschuhe GmbH ja Enpal B.V. "Noin kolmannes uusista asiakkaistamme tulee ulkomailta. Pysymme edelleen erityisen vahvoina Euroopassa, mutta olemme iloisia siitä, että olemme vakuuttaneet ohjelmistoratkaisumme avulla ensimmäiset asiakkaat Pohjois-Amerikassa. Nämä ovat ensimmäisiä onnistumisia, joita haluamme nyt viedä eteenpäin tulevana vuonna", Becker jatkaa.

Asiakkaat voivat nyt hallita myös biologisia tekijöitä EU:n standardien mukaisesti

Quentic on saavuttanut myös tärkeitä teknisiä virstanpylväitä. Yksi kohokohta oli Quentic-ohjelmiston laajentaminen uudella "Biologiset aineet" -moduuliosalla. Sen avulla yritykset voivat ylläpitää hyvin organisoitua luetteloa biologisista tekijöistä. Erityisesti suunnitellut tietolomakkeet perustuvat eurooppalaisen direktiivin 2000/54/EY vaatimuksiin. "Uudet toiminnot tarjoavat yrityksille käytännön tukea päivittäisessä työssä ja vahvistavat samalla vaatimustenmukaisuutta", kertoo Quenticin tuotepäällikkö Mario Lenz.

Jälleen kerran nimetty johtavaksi HSE-ohjelmistotoimittajaksi

Quentic on kolmannen kerran tunnustettu johtavaksi ympäristö-, terveys- ja turvallisuusohjelmistoratkaisujen toimittajaksi riippumattoman tutkimusyrityksen Verdantixin tekemässä maailmanlaajuisessa "Green Quadrant EHS Software" -vertailututkimuksessa. Tutkimuksessa verrattiin 23:aa merkittävintä EHS-ohjelmistotoimittajaa yhdistelmän ominaisuuksien ja strategisten menestystekijöiden perusteella. Vuodesta toiseen Quentic paransi ja laajensi suoritustaan useissa kategorioissa, kuten "Mobiiliratkaisut" ja "Käyttöliittymä". Saksalainen palveluntarjoaja on myös ainoa toimittaja, joka sai parhaan arvosanan 3,0 "Deployment" -alueesta, mikä osoittaa todellista SaaS-ajattelua arkkitehtuurissa, organisaatiossa ja prosesseissa. Verdantix vahvisti myös berliiniläislähtöisen SaaS-palveluntarjoajan vahvemman aseman ja laajentuneen ulottuvuuden myös Euroopan ulkopuolelle uuden AMCS:n konserniyhteyden ansiosta.

Top Company Seal: Erinomainen työympäristö

Quentic on jälleen kerran äänestetty yhdeksi suosituimmista työnantajista saksalaisella kununu-arvostelualustalla, ja sille on näin ollen jälleen kerran myönnetty Top Company Seal -sinetti. Tämän ansiosta yritys kuuluu DACH-alueen suosituimpien yritysten viiden prosentin kärkijoukkoon. Tämä näkyy myös työntekijöiden määrässä. Pelkästään viime vuonna Quentic palkkasi yhteensä 85 asiantuntijaa. Sen myötä yritys saavutti viime vuonna 300 työntekijän rajan ja työllistää nyt työntekijöitä 27 eri maasta.

 

Lehdistökuvat

Markus Becker, Quenticin toimitusjohtaja

 

Tietoa Quenticistä

Quentic on yksi johtavista SaaS-ratkaisujen (Software as a Service) tarjoajista HSEQ- ja ESG-hallintaan. Quentic-alusta koostuu kymmenestä erikseen yhdisteltävästä erikoismoduulista, ja se tarjoaa siten parhaat edellytykset tehokkaaseen hallintaan seuraavilla aloilla: työturvallisuus, riskit ja auditoinnit, vaaratilanteet ja havainnot, vaaralliset aineet, työn valvonta, lainsäädännön noudattaminen, verkkokoulutukset, prosessit, ympäristöasioiden hallinta ja kestävä kehitys. Quentic App auttaa käyttäjiä suorittamaan tehtäviä nopeasti tien päällä ja mahdollistaa mobiiliraportoinnin. Tämän lisäksi Quentic Analytics tarjoaa selkeät, päivittäin päivitetyt mittaristot tärkeimmistä HSEQ-tunnusluvuista. Yli 900 asiakasta on rakentanut räätälöidyn ja tehokkaan HSEQ-hallinta-alustansa Quenticin ohjelmistoratkaisuista ja vahvistanut näin organisaationsa kestävyyteen liittyviä ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintoon (Environment, Social and Governance, ESG) liittyviä vastuualueita. Integroiva ohjelmisto soveltuu tukemaan yhtenäisiä ISO 9001-, ISO 14001-, ISO 27001- ja ISO 45001 -standardien mukaisia johtamisjärjestelmiä. Quentic on ollut osa AMCS-konsernia vuodesta 2022 lähtien.

X