Vaaralliset aineet, Auditoinnit, Ympäristö ja kestävä kehitys

Vaarallisen jätteen turvallinen käsittely

ARBURG GmbH + Co KG

3 minuuttia

Ammatillisen työ- ja ympäristönsuojelun tehtävistä tulee yhä monimutkaisempia. Energiapalveluita koskeva laki tuo yrityksille uusia todistusvelvollisuuksia. Koneenrakentaja ARBURG etsi ratkaisua kasvavien tietomäärien nopeampaa käsittelyä sekä toimenpiteiden ja auditointien aukotonta dokumentointia varten. Vuodesta 2012 lähtien yritys on käyttänyt alojen rajat ylittävää Quentic-verkko-ohjelmistoa ja ohjaa sen avulla koko työ- ja ympäristönsuojelutoimiaan.

Tietoja ARBURGISTA

ARBURG GmbH + Co KG kuuluu maailmanlaajuisesti johtaviin korkealaatuisten muovinkäsittelykoneiden valmistajiin. ARBURGin perheyritys perustettiin vuonna 1923, ja se työllistää noin 2 000 työntekijää Saksassa. Yksinomaisessa tuotantopaikassa Loßburgissa valmistetaan sähkötoimisia, hybridimallisia ja hydraulisia ruiskuvalukoneita sekä teollisten lisäaineiden valmistusjärjestelmää.

Ympäristön huomioiva tuotanto

Resursseja säästävä ja energiatehokas tuotanto on koneenrakennuksessa arkipäivää. ARBURGin yhdistetty laatu- ja ympäristönhallintajärjestelmä sertifioitiin jo vuonna 1998 kansainvälisten standardien ISO 9001 ja ISO 14001 mukaan. Sen lisäksi ARBURGilla on ISO 50001 -sertifiointi, joka vahvistaa, että yritys on toiminut energiatehokkaasti vuodesta 2012 lähtien.

Modulaarinen järjestelmä erillisten ratkaisujen sijaan

Energia-auditointien valmistelun aikana yrityksessä havaittiin, että useat toiminnot eivät olleet riittävän tehokkaita. Esimerkiksi ympäristön ja työturvallisuuden aloilla oli käytössä useita erilaisia yksittäisratkaisuja: Access-tietokannat ja Word-tiedostot, toimenpiteiden seurantaluettelot sekä erityiset ohjelmisto-ohjelmat vaarallisille aineille ja jätteelle. Yhdessä kaikki ei kuitenkaan toiminut riittävän hyvin, ja siksi ARBURG etsi parempaa järjestelmää. Selvisi, että useat markkinoilla olevat ohjelmistotuotteet sisälsivät jälleen useita erillisiä ratkaisuja. "Tärkein vaatimuksemme uudelle järjestelmälle oli, että voimme rakentaa keskitetyn jätteiden ja vaarallisten aineiden hallinnan, mutta myös ohjata entistä tehokkaammin sisäisiä auditointeja ja toimenpiteitä. Kattavana kokonaisratkaisuna kaikkien näiden painopisteiden osalta valitsimme Quenticin", kertoo Walter Däumler, ARBURGIN laatu- ja ympäristönhallinnan johtaja. Siitä lähtien joka vuosi on tehty noin 50 auditointia ja tarkastusta, sekä suunniteltu, dokumentoitu ja arvioitu useita teknisiä tarkastuksia ohjelmistolla.

"Viimeisten kolmen vuoden aikana olemme tiedostaneet ohjelmistolla yli 2 000 jätetapahtumaa, ja voimme nykyisin mukavasti analysoida näitä tietoja sekä esittää havainnollisia taulukoita ja diagrammeja näppäimen painalluksella. Nämä kattavat analysointimahdollisuudet ovat Quenticin suuri etu."

Stephan Graf, ympäristövaltuutettu, ARBURG GmbH + Co KG

Vaaroilta suojassa

Vaaralliset aineet -moduulissa yritys käsittelee nykyään yli 1 000 työainetta ja vaarallista ainetta: kylmävoiteluaineet, maalit, liimat sekä erilaiset öljyt. Tässä keskitetyssä luettelossa kukin aine on merkitty GHS/CLP:n mukaan ja yhdistetty sopivaan käyttöturvallisuustiedotteeseen. Suodattimelle löytyy heti ainesosat sekä ominaisuudet. Lisäksi automaattisesti tarkastetaan, onko yhteisvarastointi sallittu TRGS 510 -varastointiluokan mukaan. Käyttöturvallisuustiedotteita ei voitu aiemmin käsitellä systemaattisesti, mutta nykyään ne päivitetään säännöllisesti ohjelmiston automaattisen muistitoiminnon ansiosta. Kyselyt toimittajille generoidaan myös automaattisesti.

Vuodesta 2012 lähtien ARBURGilla on ollut käytössä seuraavat Quentic-moduulit:

  • Perusjärjestelmä

  • Työturvallisuus

  • Riskit ja auditoinnit

  • Vaaralliset aineet

  • Vaatimustenhallinta

  • Ympäristöjohtaminen

  • Prosessit

Kokeile Quentic-sovellusta ilmaiseksi

Ajankohtaisia artikkeleita

Vaaralliset aineet, Vaatimustenhallinta

Vaarallisten kemikaalien hallinnointi

Katso Quenticin webinaari, jossa saat esittelyn Suomen lainsäädännöistä sekä Quenticin ohjelmistoratkaisuista tukemaan kemikaalien hallintaa organisaatiossasi.

Katso webinaari!
Ympäristö ja kestävä kehitys

Karlsberg Brauerei GmbH

Karlsberg käyttää Quenticia tehostaakseen työturvallisuusjohtamista ja tarjotakseen henkilökunnalle verkkokoulutuksia. Lue koko menestystarina!

Lue menestystarina

Quentic-demo

Haluatko testata Quenticia maksutta ja sitoumuksetta? Saa kokonaiskuva ohjelmistosta ja sen eduista.

Pyydä demoversiota

X