Työturvallisuus, Ympäristö ja kestävä kehitys

Kierrätys verkkoteknologialla

Scholz AG

3 minuuttia

Sadat toimipaikat valtavine varastoineen, tehtaineen ja kuljetuskalustoineen – kaikkien lupien ja velvoitteiden, teknisten tarkastusten ja toimenpiteiden hallitseminen on nykyisin osa Scholz Recycling päivittäisiä ympäristö- ja laatuhallinnan tehtäviä. Scholz Recycling on käyttänyt Quentic-verkko-ohjelmistoa vuodesta 2010 lähtien, jotta kaikki hoituu toimipaikasta riippumatta yhtenäisesti ja tehokkaasti.

Kattava työturvallisuuden ja ympäristönsuojelun hallintaratkaisu on ollut siitä lähtien yrityksen eri alueilla käytössä, muun muassa standardien ISO 9001:2008, ISO 14001:2008 ja EfbV:n sertifioinneissa.

Tietoa Scholzista

Kansainvälinen kierrätysalan johtava yritysryhmä Scholz AG työllistää yli 7 500 työntekijää noin 500 toimipaikassa ympäri maailmaa. 140-vuotiaan perheyrityksen ydinliiketoimintaa on metalli- ja teräsromun kierrätys. Muita liiketoiminta-alueita ovat uusioraaka-aineiden, kuten raudan, ruostumattoman teräksen, kuparin ja alumiinin, valmistus, jalostus ja myynti.

Työvälineet ja ajoneuvokanta XXL

Silppurikoneistot, pakkauspuristimet, romusakset, kaapelienvalmistuslaitteet, ratakiskomurskaimet ja romumurskaimet – valtavat tehtaan kuuluvat Scholz AG:n toimintaan. Lisäksi tulevat noin tuhat kuorma-autoa, lähes 700 kaivinkonetta sekä varastotilaa yhteensä yli 1 400 jalkapallokentän verran. Näiden hallinta ja todistamisvelvollisuuden täyttäminen on todellinen haaste. Scholz AG:hen kuuluu yli 80 yritystä, ja määrä on kasvussa. Työ- ja ympäristönsuojelun kannalta kasviprosessissa käytetyt standardit piti vakiinnuttaa ja niitä noudattaa samoin maailmanlaajuisesti, jotta koko yrityksen laatu- ja ympäristönhallintarakenteet voidaan turvata pitkällä aikavälillä.

Paikasta riippumaton vaatimustenmukaisuus

Lukuisat sisäiset ja ulkoiset auditoinnit, toistuvat tekniset tarkastukset, luvat, velvoitteet, prosessianalyysit ja toimenpiteiden määrittäminen – näihin kuluu runsaasti aikaa ja kustannuksia, ja tässä mittakaavassa ja kansainvälisellä tasolla hallinta ei onnistu enää ilman IT-tukea. Milloin ja missä tehtaassa seuraava huolto on ajankohtainen ja mikä on nykyinen tila? Scholz AG:lle kelpasi siksi vain yksi ratkaisu: Quentic-verkko-ohjelmisto, joka mahdollisti toimipaikasta riippumattoman ja keskitetyn kaikkien yrityksen alueiden valvonnan.

Raportointityökalu ja ohjaamoratkaisu

Verkkopohjaisen Quentic-hallintaohjelmiston hankinnasta päätettiin vuoden 2010 lopulla. Työ- ja ympäristönsuojelun tavallisen alueen lisäksi Scholz on käyttänyt siitä lähtien universaalia ohjaamoratkaisua, raportointityökalua ja viestintäalustaa eri alueilla prosessien yhdistämiseksi yrityksen joka puolella. Määritetyt hallintaohjelmat, yrityksen tavoitteet, vastuut ja määritetyt tehtävät ja niiden vaikutukset näytetään kätevästi Quenticissä ja voidaan arvioida mukavasti hiiren napsautuksella toimipaikkakohtaisesti.

Verkkoteknologia mahdollistaa suuren jouston

Etenkin Quenticin moderni teknologia ja käyttö ohjelmistona mahdollistavat toimipaikasta riippumattoman käytön, joten kaikki voivat osallistua ongelmitta ja pääsevät samaan tietokantaan. Integroidun asiakirjahallinnon ansiosta tärkeät asiakirjat ovat aina ajan tasalla ja heti haettavissa. Tällä tavalla sadat käyttöpäälliköt voivat tehdä yhteenvetoja ja valvoa kaikkia relevantteja tietoja tehtaista ja käyttöaineista koko käyttövaiheen ajan keskitetysti järjestelmässä. Hankinnan taloudellisista parametreista hyväksyntään ja kaikkien oikeudellisten vaatimusten ja lakisääteisten tarkastustoimien kuvaamiseen – käyttöoikeuksista riippumatta kaikki tiedot ovat kaikkien käyttäjien käytettävissä paikasta riippumatta.

Vuodesta 2010 lähtien Scholzilla on ollut käytössä seuraavat Quentic-moduulit:

  • Perusjärjestelmä

  • Työturvallisuus

  • Riskit ja auditoinnit

  • Vaaralliset aineet

  • Vaatimustenhallinta

  • Ympäristöjohtaminen

  • Prosessit

Quentic-demo

Tutustu Quenticiin omalta näytöltäsi.

Tilaa demo nyt!

X