Työturvallisuus, Kriisinhallinta

Parhaat käytännöt turvallisuuspoikkeamien käsittelyyn

Kukaan ei halua, että läheltä piti -tilanteita tai tapaturmia tapahtuu. Mutta mitä kannattaa tehdä, kun saat ilmoituksen uudesta läheltä piti -tilanteesta tai tapaturmasta? Mitä parhaita käytäntöjä löytyy? Miten tutkinnassa pystytään tunnistamaan oikeat juurisyyt? Entä kuinka tilanteesta saadaan kaikki opit irti ja hyödynnettyä ennaltaehkäisyssä?

Venla Vauhtimini (Quentic), Mika Liuhamo (Työterveyslaitos) ja Veli-Pekka Nurmi (Onnettomuustutkintakeskus) keskustelevat työturvallisuuspoikkeamien ja tapaturmien käsittelystä. Venlalla ja Mikalla on yhteensä kolmenkymmenen vuoden kokemus työturvallisuudesta, keskusteluun tuo lisäväriä Veli-Pekka Onnettomuustutkintakeskuksen puolelta.

  • Miten kategorisoit havainnot ja poikkeamat?

  • Kannattaako kaikki poikkeamat tutkia samalla tavalla?

  • Mitä tehdä kun havainnoista ja poikkeamista ei ilmoiteta?

  • Mitkä ovat parhaat käytännöt tutkintaan?

Ajankohtaisia artikkeleita

Työturvallisuus

Työsuojelu 2020-luvulle

Psykososiaalinen kuormittavuus nousee yhä merkittävämpään rooliin. Miten työsuojeluorganisaatio ja voi sopeutua uusiin haasteisiin? Timo Kronlöf ja Merja Karjalainen keskustelevat aiheesta webinaarissa.

Katso webinaari!
Digitalisoituminen, Työturvallisuus

Viestintä varmistaa turvallisuuden - Davide Scotti

Davide Scotti on kulttuurimuutoksen asiantuntija työturvallisuuden saralla. Hän puhuu Quenticin haastattelussa turvallisuusjohtamisesta ja epätavanomaisesta viestinnästä. Lue hänen neuvonsa vuodelle 2021!

Lue erikoisartikkeli
Työturvallisuus, Digitalisoituminen

Quentic Verkkokoulutukset

Kouluta työntekijöitäsi joustavasti ja paikasta riippumatta! Katso videolta, kuinka valmistelet koulutuksia ja koulutat työntekijöitä, vierailijoita ja vierasyhtiöitä tehokkaasti ja todistettavasti verkkokoulutuksena …

Katso video

X