Työturvallisuus

Työsuojelu 2020-luvulle

Teknologia mullistaa työelämää vauhdilla. Mitä se tarkoittaa työsuojelun näkökulmasta? Teknologia on tuonut paljon uusia mahdollisuuksia kehittää mm. järjestelmällistä turvallisuusjohtamista, ihmisten sitouttamista turvallisuuskulttuuriin sekä työturvallisuuden mittaamista. Tämä kehitys tuo samalla myös uusia haasteita työsuojelulle, kun työtehtävät muuttuvat, uutta opittavaa tulee jatkuvasti ja vuorovaikutus ihmisten sekä teknologian välillä lisääntyy, eikä työ välttämättä ole enää aikaan ja paikkaan sidottua.

Psykososiaalinen kuormittavuus nousee yhä merkittävämpään rooliin, mikä näkyy erittäin huolestuttavasti tilastoissa ennenaikaisten eläköitymisten määrässä. Miten työsuojeluorganisaatio ja työturvallisuusjohto voivat sopeutua uusiin haasteisiin? Timo Kronlöf ja Merja Karjalainen keskustelevat aiheesta webinaarissa.

Merja Karjalainen, FM ja yhteisöpedagogi (AMK), on tehnyt pitkän uran toimittajana ja erikoistunut työsuojelun ja työhyvinvoinnin aihepiireihin. Merjalta on vilmestynyt kirja ”Jaksamisen rajat — Psykososiaalinen kuormitus, työuupumus ja työsuojelu” , jossa käsitellään psykososiaalista kuormistusta henkilökohtaisesta ja konkreettisesta näkökulmasta.

Ajankohtaisia artikkeleita

26.10.2021, klo 9:00
Työturvallisuus, Vaatimustenhallinta

Riskien arviointi raskaana oleville työntekijöille

Riskien arviointi raskaana oleville työntekijöille. Turvaa työntekijöiden työskentely eri elämäntilanteista huolimatta. Katso webinaari nyt!

Varaa paikkasi
Digitalisoituminen, Työturvallisuus

Viestintä varmistaa turvallisuuden - Davide Scotti

Davide Scotti on kulttuurimuutoksen asiantuntija työturvallisuuden saralla. Hän puhuu Quenticin haastattelussa turvallisuusjohtamisesta ja epätavanomaisesta viestinnästä. Lue hänen neuvonsa vuodelle 2021!

Lue erikoisartikkeli
Työturvallisuus, Digitalisoituminen

Quentic Verkkokoulutukset

Kouluta työntekijöitäsi joustavasti ja paikasta riippumatta! Katso videolta, kuinka valmistelet koulutuksia ja koulutat työntekijöitä, vierailijoita ja vierasyhtiöitä tehokkaasti ja todistettavasti verkkokoulutuksena …

Katso video

X