AMCS:n tekemä Quentic-yritysosto saatettu päätökseen

05.7.2022

 • Markus Becker, Quenticin toimitusjohtaja
 • Jimmy Martin, AMCS:n toimitusjohtaja
 • Vasemmalta oikealle: Hardy Menzel (teknologiajohtaja), Sebastian Mönnich (operatiivinen johtaja) ja Markus Becker (toimitusjohtaja) perustivat Quenticin vuonna 2007.

Saksan sääntelyviranomaiset ovat hyväksyneet Quentic GmbH:n myynnin AMCS Groupille. Kauppa on näin ollen saatettu päätökseen, ja Quentic on osa AMCS:ää heinäkuusta 2022 alkaen.  

AMCS, johtava maailmanlaajuinen integroitujen ohjelmistojen ja ajoneuvoteknologian toimittaja ympäristö-, hyöty-, jäte-, kierrätys- ja resurssiteollisuudelle, ja Quentic, yksi johtavista HSEQ- ja ESG-hallinnan ohjelmistojen palveluntarjoajista, ilmoittivat 12. toukokuuta 2022, että AMCS ostaa Quenticin. Sääntelyviranomaiset ovat nyt hyväksyneet kaupan, joten berliiniläisen työturvallisuus-, ympäristö-, kestävä kehitys- ja laadunhallintaohjelmistojen toimittajan osto tuli voimaan 30. kesäkuuta 2022. "Tällä askeleella avaamme uuden luvun 15-vuotisessa yrityshistoriassamme", kertoo Quenticin toimitusjohtaja Markus Becker. "Yhteistyö vahvistaa entisestään Quenticin viime vuosien kasvua. Odotamme innolla ammatillista yhteistyötä ja tiedonvaihtoa, jotta voimme yhdessä tarjota parhaita digitaalisia liiketoimintaratkaisuja terveellisempää, puhtaampaa ja kestävämpää tulevaisuutta varten."

Teknologiaportfolio kestäviä liiketoimintaprosesseja varten

Kun AMCS lisää Quenticin valikoimaansa, se laajentaa tarjontaansa lupaavilla digitaalisilla ratkaisuilla, jotka optimoivat työnkulkuja ja joilla on suora myönteinen vaikutus ympäristöön. "Toimialasta riippumatta digitalisaatio on keskeinen mahdollistaja matkalla kohti globaalia ja kestävää kiertotaloutta", vahvistaa AMCS:n toimitusjohtaja Jimmy Martin. "AMCS:n valikoimaan kuuluvien monipuolisten ratkaisujen avulla pyrimme tuomaan nämä teknologiat asiakkaidemme ulottuville. Kaikkien työturvallisuuteen, ympäristöön, kestävään kehitykseen ja laadunhallintaan liittyvien prosessien integroitu hallinta, jota Quenticin SaaS-alusta ja -sovellus tarjoavat, on siksi arvokas lisä tarjontaamme", Martin jatkaa.  

Markkinajohtajuus ja kestävä kasvu

Markus Becker, Sebastian Mönnich ja Hardy Menzel perustivat Quenticin vuonna 2007. Nykyään yritys työllistää yli 250 henkilöä 14 toimipisteessä eri puolilla Eurooppaa. Yli 900 yritystä vahvistaa työturvallisuuden, ympäristön, kestävän kehityksen ja laadunhallinnan prosessejaan Quenticin ohjelmistoratkaisujen avulla. Bisnesenkelit ja finanssisijoittajat ovat tukeneet yrityksen kasvua useilla rahoituskierroksilla. "Haluamme kiittää pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitamme One Peakia, Morgan Stanley Expansion Capitalia ja High-Tech Gründerfondsia luottamuksellisesta ja arvokkaasta yhteistyöstä. Yhdessä olemme onnistuneet saattamaan Quenticin tielle kohti Euroopan markkinajohtajuutta HSEQ- ja ESG-hallintaohjelmistojen ja -palveluiden alalla. Nyt odotamme innolla, että voimme jatkaa tällä tiellä AMCS:n kanssa", Markus Becker selittää. Quenticin johtoryhmä jatkaa yrityksen tulevaisuuden suunnittelua yhdessä uuden omistajan AMCS:n kanssa.
 

Lehdistökuvat

  Markus Becker, Quenticin toimitusjohtaja

  Jimmy Martin, AMCS:n toimitusjohtaja

  Quenticin perustajat (vasemmalta oikealle): Hardy Menzel (teknologiajohtaja), Sebastian Mönnich (operatiivinen johtaja) ja Markus Becker (toimitusjohtaja).

   

  Tietoa AMCS:stä

  AMCS:n pääkonttori sijaitsee Limerickissä, Irlannissa. Yrityksellä on toimistoja Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Australiassa, ja se työllistää yli 1000 henkilöä 18 maassa. AMCS on maailmanlaajuinen johtaja ympäristö-, kierrätys- ja resurssiteollisuuden integroitujen ohjelmistojen ja ajoneuvoteknologian alalla. Se tarjoaa optimointiratkaisuja laajemmille kuljetus- ja logistiikkamarkkinoille. AMCS auttaa yli 4000 asiakasta maailmanlaajuisesti vähentämään käyttökustannuksiaan, lisäämään omaisuuden käyttöä, optimoimaan katteita ja parantamaan asiakaspalvelua. Heidän yritysohjelmistonsa ja SaaS-ratkaisunsa tarjoavat digitaalisia innovaatioita kehittyvään kiertotalouteen kaikkialla maailmassa.

  Tietoa Quenticistä

  Quentic on yksi Euroopan johtavista HSEQ- ja ESG-markkinoiden Software as a Service (SaaS) ratkaisujen palveluntarjoajista. Ohjelmistoratkaisu koostuu kymmenestä yksilöllisten tarpeiden mukaan yhdistettävästä moduulista: Työturvallisuus, Työnvalvonta, Riskit ja auditoinnit, Havainnot ja poikkeamat, Vaaralliset aineet, Vaatimustenhallinta, Verkkokoulutukset, Prosessit, Ympäristöjohtaminen ja Kestävä kehitys. Portfoliota tukee liikkuvaan raportointiin sopiva mobiiliratkaisu Quentic App sekä korkeatasoinen HSEQ-tunnuslukujen analysointiin rakennettu Quentic Analytics. Yli 900 asiakasta on jo valinnut Quenticin ohjelmistoratkaisut HSEQ-hallintansa ja vastuullisuuteen liittyvien ympäristö-, sosiaali- ja hallintoalueiden (ESG) vahvistamiseksi. Quenticin alusta tukee myös standardien ISO 14001, ISO 50001 ja ISO 45001 mukaisia kokonaisvaltaisia johtamisjärjestelmiä.

  Yrityksen pääkonttori on Berliinissä, ja sen palveluksessa on yli 250 työntekijää. Toimipaikkoja on Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Belgiassa, Alankomaissa, Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa.

  X