Jätteiden hallinnointi

Quenticin ympäristöjohtamisen ohjelmistomoduulilla

Jätteiden vaivaton hallinnointi.

Näin yksinkertaista on Quenticin käyttäminen!

Jätteenkeräyspisteiden, kuljettajien ja hävittäjien rekisteröinti

 • Yritysten jätteenkeräyspisteiden ja jätekonttien kuvaaminen 
 • Määrättyjen jätteiden kuljettajien ja jätteiden hävittäjien luettelointi 
 • Ulkoisten yhteyshenkilöiden yhteystietojen laatiminen 
 • Kulloinkin käsiteltyjen jätelajien näkymän säilyttäminen
 • Kaikkien yrityksen jätelajien keskusluettelo 
 • Standardoidun jäteavaimen ja kuvausten käyttäminen 
 • Tiedot jätehuoltolajeista (poistaminen, arviointi) ja tarkat jätehuoltomenettelyt 
 • Jätteiden lajittelu vaarallisiksi ja muiden ominaisuuksien kuvausten liittäminen suoraan vaarallisten tavaroiden hallinnoinnista

Jäterekisterin laatiminen

Jätehuollon kirjaaminen

 • Jätehuoltomenettelyjen sekä todistusten dokumentointi 
 • Ajanjaksot, jätteiden synty ja vastuut yhdellä silmäyksellä 
 • Kuljetuskustannukset, jätehuoltokustannukset ja myyntituottojen erittely 
 • Automaattinen vertailu kulloinkin viimeisimpään määrien ja kustannusten syöttöön samassa paikassa varmistaa avoimuuden
 • Kompaktien ja kattavien arviointien laatiminen, esim. jätteiden hävittämiskustannusten määrittäminen sijaintipaikan mukaan
 • Muutettavissa olevat pikakatsaukset jätehuollosta tuleviin parametreihin.
 • Diagrammien ja taulukoiden luominen ja siirtäminen tavallisiin Office-formaatteihin

Analyysien suorittaminen


Oma teemansa: vaarallisten jätteiden kuljetus

Kukin Quentic-moduuli on jo itsessään varsin suorituskykyinen. Yhdessä muiden moduulien kanssa syntyy kuitenkin vielä lisää synergiavaikutuksia. Niinpä voit ilmoittaa vaarallisia jätelajeja vaaralliseksi tavaraksi Vaaralliset aineet -moduulissa ja liittää ne helposti siinä päteviin prosesseihin. Tämä säästää vaivaa ja varmistaa tiukkojen vaarallisia aineita koskevien määräysten noudattamisen.

Vaaralliset aineet Quenticillä

Jos käytät moduulia "Vaaralliset aineet", voit liittää vaarallisten jätteiden kuljetuksen suoraan Vaaralliset aineetan.

Katsaus tärkeimpiin toimintoihin

Quenticin Ympäristöjohtaminen-moduulinominaisuuksia

Resurssivirtojen seuranta

Quentic tarjoaa työkalun yrityksen resurssivirtojen aukottomaan seurantaan. Voit kerätä tietoa energian, veden ja muiden resurssien käytöstä järjestelmällisesti. Sama työkalu auttaa sinua seuraamaan jäte- ja päästöarvojen kehitystä pitkällä tähtäimellä. Tiedon tuonti- ja vientitoiminnot, mukautettavat pikanäkymät ja lukemattomat suodatintoiminnot tarjoavat työhösi lisämukavuutta.

Hae lisätietoja

Ympäristöraportti

Ympäristön tunnusluvut, jätteiden synty, päästöt, energia ja vesi – moduulissa "ympäristöjohtaminen" kuvaat ympäristösuorituksesi keskeiset rakennuskivet. Jatkoanalyysiin on tarjolla monitahoisia arviointeja, jotka mahdollistavat eri näkökulmia ympäristötietoihisi. Tulokset ovat tarkkoja ja valmiiksi laadittuja seuraavaa esitystä tai ympäristöraporttiasi varten.

Hae lisätietoja

Ympäristön tunnusluvut

Olennaisten ympäristöindikaattorien määrittäminen ja säännöllinen mittaaminen on ratkaisevaa, jotta voitaisiin arvioida yrityksen ympäristösuoritusta. Erityisesti monimutkaisten ympäristön tunnuslukujen laatimiseen Quentic tarjoaa sinulle oman moduulikomponentin. Tämä laskee tunnuslukuja yksilöllisen ilmoituksen mukaan automaattisesti ja antaa sinun asettaa eri ympäristöjohtamisen tietoja rinnakkain.

Hae lisätietoja
Kokeile Quentic-sovellusta ilmaiseksi

Asiantuntijatietoa sinulle

Täältä löydät parhaita käytäntöjä, trendejä ja vinkkejä.

Whitepaper ISO 14001

Tiivistettyä asiantuntijatietoa kansainvälisestä ISO 14001 -standardista sisältäen tarkastuslistoja ja toteutussuunnitelman. Opas menestyneeseen ja sertifioituun ympäristöjohtamisjärjestelmään.

Lataa whitepaper

Quentic Ympäristöjohtaminen

Quentic-ohjelmistoratkaisu mahdollistaa kaikkien resurssien käyttöä koskevien tietojen kirjaamisen ja valvonnan. Katso videolta, kuinka ympäristöjohtamisen moduuli laskee automaattisesti tunnusluvut ja analysoi ne …

Katso video

Alfred Kärcher

Kuinka Alfred Kärcher hyödyntää Quenticia jätteiden, kulutustietojen, ympäristöaspektien ja kaikenlaisten ympäristön tunnuslukujen kokoamiseen ja analysoimiseen? Lue ISO 14001 -sertifioidun yrityksen menestystarina.

Lue menestystarina
Resursseihin

"Viimeisten kolmen vuoden aikana olemme tiedostaneet ohjelmistolla yli 2 000 jätetapahtumaa, ja voimme nykyisin mukavasti analysoida näitä tietoja sekä esittää havainnollisia taulukoita ja diagrammeja näppäimen painalluksella. Nämä kattavat analysointimahdollisuudet ovat Quenticin suuri etu."

X